AcasăȘTIRI EXTERNESerie neagră în Big Tech din SUA. După Microsoft și Amazon, Google...

Serie neagră în Big Tech din SUA. După Microsoft și Amazon, Google anunță concedieri masive

Serie neagră în Big Tech din SUA. După Microsoft și Amazon, Google anunță concedieri masive / Foto: printscreen

Google anunță reducerea a 12.000 de locuri de muncă la nivel mondial. După Amazon și Microsoft, săptămâna neagră continuă în industria tehnologică americană: peste 35.000 de angajați au fost afectați în aceste trei grupuri în decurs de câteva zile

Sectorul Big Tech din SUA continuă să fie afectat de valuri puternice de concedieri. În timp ce peste 150.000 de locuri de muncă au fost deja desființate în SUA în ultimul an, acum a venit rândul Google să anunțe că își va reduce forța de muncă. Gigantul californian a anunțat vineri că va face 12.000 de concedieri la nivel mondial. Angajații americani afectați au fost informați imediat.

Noi valuri de disponibilizări la Microsoft și Amazon

„În ultimii doi ani, am cunoscut perioade de creștere spectaculoasă. Pentru a susține și a alimenta această creștere, am angajat multe persoane. Dar acea realitate economică era diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”, a explicat CEO-ul Sundar Pichai într-un e-mail trimis întregului grup.

Alphabet avea aproape 187.000 de angajați la nivel mondial la sfârșitul lunii septembrie 2022. Prin urmare, reducerile reprezintă puțin peste 6% din forța de muncă, notează Le Figaro.

Google urmează să își prezinte pe 2 februarie rezultatele financiare pentru anul 2022. La fel ca întregul sector tehnologic, grupul este afectat de deteriorarea contextului economic, care îi determină pe clienții săi din mediul de afaceri să fie prudenți în ceea ce privește cheltuielile pentru publicitate și servicii cloud.

Anunțurile le urmează celor de la Microsoft, care a anunțat marți 10.000 de concedieri. În aceeași zi, Amazon a notificat câteva mii de angajați care își vor pierde locurile de muncă. În total, gigantul comerțului electronic a redus peste 18.000 de locuri de muncă din noiembrie.

 

author avatar
Tudor Borcea
229 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger