Cauta

După Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS / Boala, mortală pentru 1 din 10 persoane

După Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS / Boala, mortală pentru 1 din 10 persoane / Foto: Facebook

OMS se așteaptă ca mai multe cazuri de variolă a maimuței să fie identificate la nivel mondial. Până sâmbătă, 92 de cazuri au fost confirmate și alte 28 au fost considerate suspecte în 12 țări în care virusul nu este endemic, a anunțat organizația.

Agenția ONU a declarat că va furniza informații suplimentare și recomandări privind modul de limitare a răspândirii bolii în țările afectate.

Boala, mortală pentru una din zece persoane

„Potrivit informațiilor de care dispunem, transmiterea de la om la om are loc în rândul persoanelor care au un contact fizic apropiat cu persoanele infectate și care prezintă simptome”, a precizat OMS.

Variola maimuței, care este rară în Europa, a fost descoperită până în prezent mai ales în Africa Centrală și de Vest. Aceasta se răspândește atunci când oamenii intră în contact strâns cu persoane infectate și poate fi ușor limitată prin măsuri de izolare și igienă.

„Virusul pare să se transmită acum ca o infecție cu transmitere sexuală, ceea ce a făcut ca transmiterea sa în întreaga lume să crească de zece ori”, a declarat David Heymann, un epidemiolog american specializat în boli infecțioase și expert în sănătate publică, care lucrează pentru OMS, scrie Ouest-France.

David Heymann a declarat că persoanele care cred că au fost expuse la virus sau care prezintă simptome precum febră sau erupții cutanate nu ar trebui să aibă contacte apropiate cu alte persoane.

Potrivit OMS, majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, dar boala este fatală pentru una din zece persoane. Cazurile sunt investigate în țări europene, inclusiv în Marea Britanie, precum și în SUA, Canada, Israel și Australia.

Infecție cu transmitere sexuală

Variola maimuței poate fi transmisă atunci când o persoană se află în contact strâns cu o persoană infectată. Virusul poate pătrunde în organism prin leziuni ale pielii, prin tractul respirator sau prin ochi, nas sau gură.

Nu a fost descrisă anterior ca o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi transmisă prin contact direct în timpul actului sexual.

De asemenea, poate fi transmisă prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțele, șobolanii și veverițele, sau prin obiecte contaminate cu virusul, cum ar fi așternuturile și hainele.

Ultimele stiri

  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Exit mobile version