AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are...

Marea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are Putin la granița României

Marea Britanie vrea să trimită arme în Republica Moldova. Ce planuri are Putin la granița României

Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de amenințarea unei invazii din partea Rusiei, relatează presa britanică, citând-o pe ministrul de Externe, Liz Truss.

Șefa diplomației de la Londra a declarat pentru The Telegraph că președintele rus Vladimir Putin este hotărât să creeze o „Rusie mai mare”, chiar dacă invazia sa în Ucraina nu a avut un succes rapid.

„O Moldovă la standardele NATO”

Rusia a calificat invazia pe care a lansat-o la 24 februarie drept o „operațiune militară specială” menită să dezarmeze Ucraina și să o scape de naționaliștii radicali antiruși. Ucraina și aliații săi au respins acest lucru ca fiind un pretext nefondat pentru război.

Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina la sud-vest, nu este membră a alianței NATO. Truss a declarat că au loc discuții pentru a se asigura că apărarea Moldovei poate descuraja orice atac viitor, scrie U.S. News.

„Mi-aș dori să văd Republica Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri”, a declarat ea pentru The Telegraph.

„Putin a fost absolut clar în legătură cu ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a mai spus ea.

Dacă planurile lui Truss vor fi adoptate, membrii NATO vor furniza Moldovei armament modern, înlocuind echipamentul din epoca sovietică pe care-l are Chișinăul, și vor instrui soldații cum să îl folosească.

author avatar
Tudor Borcea
824 afisari

20 COMENTARII

  1. Și șoldoveanii o să-i plătească în mere, struguri, vin și femei că altceva nu produc !

    • „O Moldovă la standardele NATO” ? Ucrainienii s-au rarit , incep sa dispara incetul cu incetul , ca standarele USA sunt prea elevate , UK vor si ei ucrainienii lor sa probeze armamentul lor

  2. Perfidul Albion face mișcări disperate sa extindă conflictul din Ucraina, pe care l-au aprins tot ei cu amerlocii împreună, nenorocindu-i pe ucraineni. Bai colonialisti nenorociți vedeți ca va faceți bucăți, scoțienii, irlandezii și galezii abia așteaptă sa scape de voi. Vremurile voastre imperiale au apus, prea mult rău ați făcut lumii. Lăsați-i pe soldoveni in pace, ca mai mulți mănâncă pâine de la Măicuța Rusia decât de la voi. E timpul ca moldovenii sa se trezească și sa scape de marioneta sorosisto-lgbtista din fruntea statului ca altfel pățesc precum ucrainenii cu Zelenski al lor.

  3. Șarlatani englezii ăștia…
    Ați avut o ucraina „la standardele NATO” și ce s-a ales de ea? Dacă cogeamitea statul nu a rezistat, Vreți să vă repetati imbecilitatile și în pitica Moldovă? Ar trebui să fie idioți moldovenii să pună botul la vrajeala occidentalilor…

  4. MAI BORCEA ,IDIOT MAI ESTI ” CE PLANURI ARE PUTIN LA GRANITA ROMANIEI „,planurile lui Putin sunt aruncate pe taraba pentruu alde gura casca ca tine !

    • andreesanu , bai zdreanta , razboiul nu a adus niciodata ceva bun , drept dovada esti tu handicapatule

  5. Moldova nu e in NATO si are o armata minuscula de vreo 5000 de persoane.Daca se intampla si acolo sa inceapa un conflict cu separatistii pro-rusi care sunt mult mai multi ca armata moldovenilor va fi exact reteta care a dus le dezastrul din Ucraina.Dupa care ce urmeaza? Constati ca lumea a inebunit,cauta sa se bage singura in probleme.

  6. Ar trebui sa vedeti si voi ca britani sa vedeti cate greseli ati facut in razboiul 2 si asta cu echipaj Otan e o gluma proasta. Trebuia sa spuneti din 24 februarie Basarabia e una. Basarabia e romana. Atâta o lungiti de 80 de ani o ciorba spurcata mereu reincalzita. Nu exista republica Moldova.
    Denaturarea e atuul Europei .

    • Fals. E clar ca lumina zilei ca Nato incepand cu 1989 a inconjurat Rusia, chiar si tarile din Caucaz sunt „lucrate” in acest sens. Eu ma intreb cand se va satura tarul si cand va apasa butonul.

  7. Rusia ta e lesinata. E momentul sa fie strivita definitiv, dacă nu s-a făcut asta în anii ’90…
    Când sancțiunile economice o sa-si facă efectul, rusnacii o sa mănânce nuclearele cu care se tot lauda niște inconștienți.
    Btw, tu sugi bursucul pana atunci.

    • LICA, CE SUGI DE ESTI PROST ASA ? SI MAI ESTI SI NESIMTIT PE DEASUPRA……LICA, DOAR IDIOTII SI POPONARII MAI SUSTIN OCCIDENTUL IN AFACEREA NUMITA UCRAINA, IAR …BURSUCUL, POATE FI SUPT CU SUCCES DE MA-TA……

  8. Lica , lesinata e curva de mata ca a facut un strivit ca tine . Nucleara s-o bagi in pzda mattii mocofane , ca esti facut din labba si carat de albinele negre in gaoozul mattii

  9. LICA, CE SUGI DE ESTI PROST ASA ? SI MAI ESTI SI NESIMTIT PE DEASUPRA……LICA, DOAR IDIOTII SI POPONARII MAI SUSTIN OCCIDENTUL IN AFACEREA NUMITA UCRAINA, IAR …BURSUCUL, POATE FI SUPT CU SUCCES DE MA-TA……

  10. Anglia care a omorit sute de nativi in Nord America aceasta saminta criminala de drogati pedofili trebuie desfiintata

    • Anonim 2022-05-22 20:38 20:38:30 suji pulocul jegule , sa nu te-neci fteoia pe mamicutica-ta in bot

  11. Sa va ganditi cum au fost discriminati romani in UK pentru o minoritate care a venit la noi nu invers si pe care noi nu am omorat-o, inslavit-o si jefuit-o. Ce urat vorbeau si se comportau cu romani un jurul Brexitului si dupa, cum Ukraina a fost distrusa de armele lor (nu ca as fi pentru invazia lui Putin) dar daca nu poti apara pe cineva lasa-l sa cedeze si sa fie in viata nu i-l intarata mai rau, cum arata cu o placere deosebita cum soldati tineri fie ei si rusi care sunt trimisi in razboi poate fara voia lor mor. Si sa analizati daca Angliei ii pasa de Romania (Moldova) sau are motive ascunse sa distruga economi in Europa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger