AcasăȘTIRI EXTERNESUA, penurie de lapte pentru sugari. Criză majoră pentru Biden / Cel...

SUA, penurie de lapte pentru sugari. Criză majoră pentru Biden / Cel mai mare producător își cere scuze

În timp ce SUA se confruntă cu o penurie de lapte pentru sugari, directorul general al producătorului Abbott și-a cerut scuze, sâmbătă, 21 mai, în coloanele Washington Post.

Directorul general al producătorului de lapte pentru bebeluși, Abbott, și-a cerut scuze familiilor americane afectate de o penurie a acestui produs vital pentru sugari. Situația a generat dezbateri în Congres și acuzații din partea republicanilor la adresa președintelui Joe Biden.

„Este tragic și sfâșietor”

„Ne pare rău pentru toate familiile pe care le-am abandonat de când retragerea noastră voluntară a exacerbat penuria de lapte praf pentru sugari din țara noastră”, a declarat șeful grupului Abbott, Robert Ford. „Este tragic și sfâșietor”, a spus el.

Statele Unite se confruntă de mai multe luni cu o penurie de lapte praf pentru bebeluși, cauzată de probleme de aprovizionare și de muncă legate de Covid-19 și exacerbată de închiderea unei fabrici Abbott din Michigan în februarie, după o retragere de produse suspectate că au provocat moartea a doi sugari, scrie Ouest-France.

5 milioane de dolari pentru familiile copiilor spitalizați

De asemenea, Robert Ford a informat că grupul a înființat un „fond de 5 milioane de dolari” pentru familiile copiilor spitalizați după ce au consumat laptele produs de Abbott.

În ceea ce privește penuria, compania spune că a „luat măsuri serioase”, cum ar fi convertirea liniilor de produse pentru adulți din fabrica din Columbus, Ohio, „pentru a prioritiza producția” de lapte pentru copii.

Lapte importat din Irlanda

De asemenea, grupul importă lapte de la fabrica sa din Irlanda. Iar după un acord cu justiția americană, care nu a fost încă validat de un judecător, uzina din Michigan ar trebui să se redeschidă în termen de două săptămâni.

Astfel, „până la sfârșitul lunii iunie, vom furniza americanilor mai multe formule pentru sugari decât am făcut-o în ianuarie, înainte de retragere”, a declarat directorul general al Abbott. „În cele din urmă, facem investiții semnificative pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”, a promis el.

Biden apelează la o lege din vremea Războiului Rece

Joe Biden, între timp, a semnat sâmbătă o lege care permite eludarea anumitor cerințe de reglementare „pentru ca oamenii să poată avea acces mai ușor la formulele pentru copii de care au nevoie”, a declarat el într-un tweet.

El a anunțat, miercuri, că va înființa un transport aerian și va folosi o lege din perioada Războiului Rece pentru a încerca să rezolve problema penuriei, care a devenit o bătaie de cap politică pentru administrația sa.

Un oficial de la Casa Albă a anunțat vineri că primul zbor, care va transporta 132 de paleți de lapte marca Nestlé, va avea loc în acest weekend din Germania spre Indianapolis, Indiana.

author avatar
Tudor Borcea
253 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cele 40 de miliarde donate ukhrainei erau pentru laptele sugarilor timp de 10 ani. E mai important zselenesku decât orice armată de copii de pe pământ.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri