AcasăCORONAVIRUSAutoritățile europene preiau discursul OMS. Se pregătesc noi restricții

Autoritățile europene preiau discursul OMS. Se pregătesc noi restricții

ECDC consideră că restricțiile sunt cele mai bune măsuri pentru oprirea răspândirii Covid

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a transmis că noul coronavirus va continua să pună presiuni semnificative asupra sistemelor de sănătate și că se așteaptă apariția unor noi variante, mai transmisibile și mai periculoase. Instituția a recomandat, deocamdată în aeroporturi și în aeronave, purtarea măștilor de protecție, arătând că, e evoluție a cazurilor Covid ar impune noi măsuri de restricții, care s-ar fi dovedit cele mai eficiente. 

Dacă țările de destinație și de îmbarcare solicită certificate digitale și purtarea obligatorie a măștilor, pasagerii vor trebuie să se conformeze, a precizat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), în ghidul măsurilor preventive din aeroporturi și aeronave.  Autoritatea europeană a avertizat că există mai multe scenarii pentru dezvoltarea în continuare a pandemiei.

”Traiectoria viitoare a pandemiei de Covid-19 va fi afectată de mai mulți factori, inclusiv durata imunității după infectare și după vaccinare, acoperirea vaccinală globală și apariția unor noi variante. Situația epidemiologică va continua să fluctueze, variantele vor continua să apară, potențial cu caracteristici diferite pentru transmisibilitate, evadare imună și severitate. Anticipăm că SARS-Cov-2 va pune periodic presiuni semnificative asupra serviciilor de sănătate publică și asupra sistemelor de sănătate”, susține ECDC. Potrivit instituției, odată cu publicarea Regulamentului European privind certificatul Covid digital al UE, certificarea vaccinării în Europa a fost armonizată, însă multe țări au decis să suspende verificarea certificatelor digitale. Cu toate acestea, în cazul în care o autoritate continuă să solicite verificarea unui certificat de vaccinare, cea mai bună opțiune este de a face o astfel de verificare înainte de sosirea în aeroport, arată ECDC.

Întoarcerea măștilor

Măștile de protecție medicale sunt printre cele mai eficiente mijloace de prevenire a transmiterii SARS-Cov-2, inclusiv a variantei Omicron, susține Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Ca atare, purtarea măștilor ar trebui să fie luată în considerare în spații interioare și exterioare aglomerate, inclusiv în transportul aerian. Totodată, în cazul în care plecarea sau destinația statelor impun purtarea măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun, operatorii de aeronave ar trebui să solicite pasagerilor și echipajului să poarte mască.

Mai mult, autoritatea europeană consideră că operatorii de aeronave și aeroporturi ar trebui să încurajeze în continuare pasagerii și membrii echipajului, ca parte a comunicațiilor înainte de zbor, precum și în timpul călătoriei, prin indicatorare și anunțuri, să poarte mască de protecție și în timpul zborului, ca și în aeroport, ca modalitate de a se proteja pe ei înșiși și pe alții. În comunicarea lor, operatorii ar trebui să sublinieze că persoanele cu risc de a face forme grave de Covid vor purta aparat respirator FPP2 în timpul zborului, pentru propria protecție. Pasagerii care refuză să respecte măsurile preventive în vigoare vor avea accesul interzis în aeroporturi și în aeronave, dacă există o obligație în acest sens prin măsuri impuse de autoritățile locale sau naționale.

Poliția Covid

Potrivit indicațiilor publicate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, operatorii aeroportuari trebuie să numească un coordonator care să asigure aplicarea uniformă a măsurilor preventive pentru a se asigura că riscurile publice de sănătate în perioada acestei crize speciale sunt atenuate de toți cei care furnizează servicii în aeroporturi. Coordonatorul ar trebui să fie în contact direct cu autoritățile de sănătate publică ale aeroportului și cu autoritățile locale și naționale de sănătate publică.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.897 afisari

14 COMENTARII

    • De ce mârlani? Nu, ei vor să facă bani. Problema este la noi, că nu ieșim în stradă, nu protestăm, nu mergem la vot, că nu pistonăm aleșii că nu ne informăm, că nu comentăm….

      • esti constient ca bati campii? daca e lege atunci problema e la ei. si nu de bani e vb ci de proteste. odata instituita starea de…..ce o fi ea una din restrictii e aceea a intrunirilor. se asteapta la miscari sociale generate de lipsuri de energie, cresteri de preturi, concedieri……e greu sa judeci cu capul dumitale? atunci mergi in america, vei fi un bun cetatean!

        • Da mah George. Au o mare durere in flecuri ca tu protestezi. 10 august, piata victoriei plina… si?

    • Autoritățile europene sa preia alimentarea cu gaz si petrol si sa nu umble cu prostii! Vor sa faca afacei cu ursula si bourla? Demisia si spor la bani!

  1. Cine mai pune botul la cacialmaua dirijata cica ii doare pe astia mondiali de sanatatea publica cand ei daca s ar putea ne vor morti cum zice bilache ca nu ne mai sustinem.Sictir!!

  2. Nu va executa nimeni de gunoaie.? Toate pana le ajunge cutiltul la os oamenilor apoi vedeti voi!!!!

    • Ceausescu mai trebuia sa ne puna in 4 labe si sa ne violeze militienii cu bastonul dar de revoltat nu se revolta nimeni. Exact ca acum. Dava-n….

      • Lasā -l, mā, prostule, pe Ceausescu, în pace, cā nu sti nimic. Nu el te-a adus în starea jalnicā de azi.

  3. Bai autoritatilor naziste europene, vine Marea Foamete din toamna, sa vedeti voi atunci ce de prieteni o sa va faceti intre oameni, o sa va mance aia de vii, bai trantorilor nazisti !! Nimeni nu mai pune botul la propaganda vaostra nazista, in afara de adunatura voastra de cobai pampasi cu 3 neuroni functionali, de aia se cheama idiotii aia inutili cobai !! Ha ha ha 🙂 Bai, deja toti stiu pe unde aveti voi acele bunkare prin Bruxxelistan, dar o sa va scoata niste unii de pe acolo, atunci o sa vedeti voi scrasnetul dintilor, bai criminalilor ordinari !! Ramane cum s-a stabilit din martie 2020, scapa numai care si cine poate, care ramane in urma si-o ia in mana !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

  4. alta varianta nu au decat sa continuie panarama , ca doar n-o sa recunoasca ca nu are legatura cu sanatatea . in plus prostimea va spune , hai domle , ca nu-i chiar ca in china , ati vazut ce era acolo , la noi e mai bine .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger