Cauta

Covid-19: Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii. Avertismentul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a avertizat luni, 22 noiembrie, cu privire la valul de infectări cu Covid-19 legat de propagarea variantei Delta, „foarte, foarte contagioasă”.

„Probabil la sfârșitul iernii, așa cum se spune uneori cu cinism, aproape toată lumea va fi vaccinată, vindecată sau moartă” din cauza răspândirii variantei Delta „foarte, foarte contagioasă”, a estimat Spahn, solicitând din nou un populației să se vaccineze „urgent” în fața unei explozii de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Rată de vaccinare scăzută

Germania, în special regiunile de sud și de est, a fost puternic lovită de un nou val de contaminări pe care experții și politicienii îl atribuie în special unei rate de vaccinare (68%) dintre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Confruntați cu reapariția virusului, care a ucis deja peste 99.000 de oameni în țară de la apariția sa, cancelarul în exercițiu Angela Merkel și probabilul ei succesor Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricțiile pentru cei nevaccinați, excluzând în același timp vaccinarea obligatorie pentru întreaga populatie.

Totuși, duminică, 21 noiembrie, câțiva membri ai blocului conservator al cancelarului  au declarat că guvernele federale și de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a crește rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eșuat.

„Avem în prezent un al patrulea val, avem o situație foarte, foarte dificilă în multe spitale din Germania”, a spus Spahn într-o conferință de presă.

Număr record de infectări

„Vedem că acest val se răspândește treptat spre vest”, a adăugat el, pe măsură ce unitățile de terapie intensivă din spitale ating punctul de saturație, în special din cauza lipsei de personal.

În ultimele zile, Germania a înregistrat un număr de infectări fără egal de la începutul pandemiei, depășind săptămâna trecută pragul de 65.000 în 24 de ore. Luni, rata de incidență pe 7 zile a fost de 386,5, un record, scrie AFP.

Angela Merkel, care este pe cale să plece de la putere, a deplâns un al patrulea val „foarte dramatic”, în vreme ce liderii germani pledează pentru limitarea drastică a vieții sociale a celor nevaccinați.

 

 

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version