AcasăȘTIRI EXTERNEAustria instituie lockdown total și vaccinarea obligatorie

Austria instituie lockdown total și vaccinarea obligatorie

Austria a anunțat, vineri, 19 noiembrie, carantină pentru întreaga populație și a stabilit obligația de vaccinare începând cu luna februarie.

Aceast lockdown anunțat vineri de cancelarul Alexander Schallenberg este o premieră în Europa, din primăvară. Decizia vine la numai cinci zile de la intrarea în vigoare a carantinării nevaccinaților, care fusese mult criticată.

Carantină pentru 20 de zile

Măsura de a limita numărul considerabil de noi cazuri Covid-19 în Austria (8,9 milioane de locuitori) marchează cel mai radical pas. Alexander Schallenberg a declarat că lockdown-ul intră în vigoare pentru o perioadă de 20 de zile. Cancelarul a spus că măsura vaccinării obligatorii va fi instaurată începând cu 1 februarie 2022.

Anunțul vine cu o zi înainte de un miting de protest anunțat la Viena împotriva vaccinării obligatorii. „Dinamica contaminărilor nu este sustenabilă” , a explicat joi Wilfried Haslauer, guvernatorul (ÖVP, Österreichische Volkspartei, Partidul Popular, conservator creștin) al Landului Salzburg, unde rata de incidență pe șapte zile a depășit 1.700 de cazuri la 100.000 de locuitori.

65% din populație a primit vaccinul

Sub presiunea măsurilor și a epidemiei, numărul vaccinaților a crescut ușor în ultimele zile, 65,6% din întreaga populație primind două doze, ceea ce este mai putin decât media europeană (67%) și departe de țări precum Spania (79%) sau Franța (75%). Schallenberg a numit această rată „rușinos de scăzută” când a menționat planul de a carantina persoanele nevaccinate.

Dar saltul epidemic actual nu poate fi explicat doar prin acoperirea redusă de vaccinare. Aproximativ 40% dintre persoanele simptomatice pozitive pentru coronavirus în ultimele patru săptămâni au primit două doze de vaccin.

Paturile de terapie intensivă rămân însă aproape în întregime ocupate de persoane nevaccinate. Cu aproape 500 de pacienți aflați în terapie intensivă pe întreg teritoriul său, Austria este încă departe de situația observată în țările vecine, toate puternic lovite de acest al patrulea val.

Dar numărul cazurilor continuă să crească, menținându-se la niveluri fără precedent de la apariția pandemiei: joi, au fost înregistrate peste 15.000 de noi contaminări.

author avatar
Tudor Borcea
752 afisari

10 COMENTARII

    • Din Austria de unde? Si se numea Schicklegruber Alois .Asa cum se numeste si Arnold Swartzenegger Alois, tot austriac tacsu ofiter SS, Arnold mare iubitor de partid Democrat.Biden. proGreta Turnberg fan declarat .Ceea ce arata ca n-are nimic in scafirlie..

    • Cum ce rost? Da comisionul? Doar nu crezi că-l freacă pe el grija de săsălăul de rând, nu? Cuțu al nostru cică ia 0,15 euro/doză. Este ceva la 120 de milioane de doze, nu?

  1. Borcea Porcea dă crezare minciunilor aberante ale naziştilor, pe care le propagă în ANTINațional, fără să le conteste. Nu-ți e, bă, ruşine?

  2. UNIUNEA EUROPEANA ESTE O ADUNATURA DE HOTI SI CORUPTI IN FRUNTE CU URSULA VON DER LEYNEN, PRIETENA DE HOTII A ANGELEI MERKEL…CINE NE-A TARAT IN KKATUL DE U.E. SA CRAPE INIMA IN AIA SI SA IESIM DIN ACEASTA MIZERIE IN CARE HOTII NOSTRI CEI MAI NENOROCITI STAU ACOLO BINE PLATITI…BASESCU, BLAGA, MACOVEI, FALCA…TREBUIAU SA FIE IN PUSCARIE…NU IN U.E..ASTA E DIRECTIA IN CARE NE-ATI DUS CRIMINALILOR, UCIGASILOR SI VANZATORILOR DE NEAM SI TARA. GRUPUL DE JEGOSI BANDITI IOBAGI DE LA CLUJ…VASILE SECARES, SECATURA, SECA-I-AR DUMNEZEU MINTILE SI TOTI SA AJUNGA LA BALAMUC SAU SA TRAGA PUNGA PE STRAZI…
    ROEXIT…BOALELE ARDELENE . .IOBAGI DIN TATA IN FIU…STRAMUTATI LA BUCURESTI SA FACA NENOROCIRI ..U.E. DESTRAMAREA …O CLOACA DE INFRACTORI SI PENALI…ASTA ATI ADUS ROMANIEI, IOBAGILOR DE LA CLUJ??! ARDE-V-AR FOCUL IADULUI!

  3. Pai asta e Hitler-ul secolului 21 nu vezi ce ii seamana aluia?Acum intelegem si de ce a fost dat Kurtz afara ,nu era destul de sclavete .

  4. Muststa lui ne aminteste de istorie dar ba , asta e la next level e in razboi cu concetatenii lui , asta nu da doi bani pe drepturile omului ca neomarxist si sluga la nom si swab sl lor care este!!!Dar Dumnezeu nu mai doarme, vine cu rasplata!!!

  5. Bai austriecilor sclaveti si cobai volauntari, acum se pare ca voi sunteti prostii Europei !! Sau poate chiar idiotii Occidentului decadent si ateu !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia dublu vaxxinatilor in cap austrieci, e timpul sa dati lumii si pe Hitler al 2-lea, numai asa, sa mai vorbeasca si altii la superlativ de voi, hai ca se poate, bai idiotii utili ai Occidentului fara Dumnezeu !! O veti lua in mana cu totii pe acolo, in Austria, va dorim numai multa sanatate, si mai ales, vaxxinui in cap la fiecare 3-6 luni, fara numar, fara numar !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil !! Das Fuhrer ist Hier, you stupid idiots from Nazi Austria !! Now you can go and fuck yourselves !! Ha ha ha 🙂 Nazi Double Va&&in Macht Frei, but only in Austria 🙂

  6. Scuipa el pe drepturile universale dar ca posibilitate financiara astia isi permit sa inchida economia ca la intrarea in vihena e cartel mare pe care scrie ca omv munceste in lume o pt independenta energetica a austriei , ca aici la noi a luat petrolul si gazele le a venit moca orin masluire, ca nu a investit nimic pt imb doar si a luat ptofit!!!deci ei sa strang de peste tot nu ca noi sa dam moca tot !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger