AcasăȘTIRI EXTERNEMăștile, nu vaccinurile, ne feresc de Covid-19! Ce spun specialiștii

Măștile, nu vaccinurile, ne feresc de Covid-19! Ce spun specialiștii

Măștile, nu vaccinurile, ne feresc de Covid-19! Ce spun specialiștii

Măștile de protecție sunt cea mai eficientă măsură de sănătate publică până în prezent, potrivit unui studiu global care a analizat 30 de lucrări științifice pe această temă.

Autorii precizează că distanțarea fizică (reducere cu 25% a incidenței) și spălarea mâinilor (reducere cu 53%) sunt, de asemenea, măsuri eficiente pentru a reduce răspândirea Covid-19.

Reduce incidența cu 53%

Un studiu global, publicat joi, 18 noiembrie, în British Medical Journal și realizat de epidemiologi și specialiști în sănătate publică, indică faptul că masca reduce incidența virusului cu 53%.

Aceste rezultate subliniază necesitatea de a continua purtarea măștii și de a aplica gesturi de barieră. Pentru a le obține, echipa științifică a pus în comun și a analizat treizeci de studii efectuate în întreaga lume asupra diferitelor mijloace adoptate pentru a frâna pandemia.

Cercetătorii precizează că procentul emis pentru spălarea mâinilor nu este semnificativ statistic, deoarece numărul de studii efectuate pe acest subiect nu este suficient în prezent.

Cu peste 250 de milioane de cazuri de Covid-19 în întreaga lume în prezent, virusul continuă să se răspândească. Datorită variantei Delta foarte transmisibile, specialiștii estimează că 50 de milioane de oameni din întreaga lume sunt infectați la fiecare nouăzeci de zile.

Vaccinurile și izolarea, încă de studiat

Dacă vaccinurile sunt considerate sigure, eficiente și salvează vieți în întreaga lume, studiul global nu le plasează drept cea mai eficientă măsură pentru a reduce epidemia. În primul rând, pentru că nici unul dintre ele nu oferă protecție 100%.

În al doilea rând, pentru că majoritatea țărilor nu și-au vaccinat întreaga populație. În cele din urmă, este greu de știut dacă vaccinurile vor putea lupta împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2.

Efectele măsurilor de carantină și izolare, dar și închiderea spațiilor publice, școlilor și locurilor de muncă sunt dificil de analizat astăzi. Diferențele în conceptul studiilor, precum și rezultatele și calitatea acestora, nu permit o evaluare precisă a eficacității acestor precauții guvernamentale, scrie Slate.

Cercetătorii de la Universitatea Monash din Australia și de la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie spun că aceste dispozitive restrictive necesită investigații suplimentare. Ideea, spun specialiștii, ar fi de a evalua potențialele efecte negative generate asupra populațiilor.

author avatar
Tudor Borcea
1.108 afisari

10 COMENTARII

  1. Mananci c..cat, dom’ Borcica! Se pare ca iti place. Macar aia de la bmj il mananca pe bani multi. Scrie pe ambalajul mastilor ca NU protejeaza impotriva niciunui virus! Daca te duce capu’ sa citesti pe ambalaj… si daca stii sa citesti!

    • Mananca c…t Borcica cu polonicul. Am purtat masca, m-am spalat pe maini dar am facut covid.

  2. Mai există și măști FFP2, care garantează o protecție ridicată, ca un grad de filtrare de 92% – 93%. Simplu.

    • Păi, ce-ar fi să-ți tragi una de-aia 92-93 pe bot, s-o porți 24 de ore, 7 zile pe săptămână? Și, dacă ai copii, nu uita: dacă tu ești obligat să-ți respiri propriile exhalații, ei de ce-ar respira liber? Așa că, botnița și lor.
      A, să nu uit: noaptea, musai trage-ți o pungă de megaimage pe cap și leag-o strâns la gât. Dacă vezi o lumină albă, strălucitoare, e OK, mergi încolo liniștit.
      Succes!

      • Masca e o porcărie de poveste pentru adormit copiii handicapați, ca Borcea si colegii lui sclaveți. Astia nu stiu decât ” specialistii „, ” autoritățiliii „… la găoaza cărora stau cu gurile larg deschise, doar-doar le pică si lor o căcărează. Ce slugi jalnice!

    • Mastile ffp2 asigura 92-95% filtrare BACTERIANA!!! NU opreste NICIUN VIRUS!!! Bacteriile sunt mult MAI MARI in comparatie cu virusii!!! Cel mai mare virus e de 6-7 ori MAI MIC decat cea mai mica bacterie!!! Mai pune mana pe carte, ca nu musca!

  3. nu au nici un efect decat o falsa protectie in mintea omului . studiu platit de vreun fabricant de masti . chiar ai nostrii au spus la inceput adevarul ca nu folosesc la nimic ,apoi s-au sucit din diverse interese . sint folosite de vopsitorii auto sau acolo unde este poluare mare . ba chiar si ala care le face scriu pe ambalaj , mai edificator decat asta ce poate fi ? din moment ce intra aerul care il inspiri , de ce s-ar opri virusii , ca doar nu-s ca mustele ?

  4. Una dintre cele mai accesibile si mai independente (stim toti cat de „independenti” sunt specialistii care publica in bmj!) surse de informare: https://swprs.org/face-masks-evidence/
    Prezinta si sursele, arata si grafice pentru mai multe „tari civilizate” (nu ca noi, medievali si inapoiati) referitor la „impactul” purtarii mastilor faciale…

  5. CA referinta sa luam in calcul pt ceice vor sa gandeasca ,tarile asiatice ,purtatori de masca anterior cu mult Covidului ,iar cand au fost covidati cu ce le-a fost de folos „chilotelul facial”??!!

  6. CRED CA BORCEA ASTA E CU CAPUL….LEACUL PERFECT ANTI-RACEALA E PALINCA SI SLANA CU USTUROI….DAR VOI TROTINETISTII SUNTETI NASCUTI IN FARMACIE CU MAME CARE IN LOC DE TATAL NOSTRU…V-AU INVATAT DOAR DESPRE DOCTORIILE NOASTRE..
    MURITI DE PROSTI..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger