AcasăȘTIRI EXTERNEGermania dezbate vaccinarea obligatorie și carantina pentru nevaccinați

Germania dezbate vaccinarea obligatorie și carantina pentru nevaccinați

Germania dezbate vaccinarea obligatorie și carantina pentru nevaccinați

Politicienii din Germania dezbat introducerea vaccinării obligatorii împotriva Covid-19 pentru toată populația țării, având în vedere creșterea infecțiilor și ratele scăzute de inoculare.

Câțiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminică, 21 noiembrie, că guvernele federale și de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a crește rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eșuat.

„Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto și de carantină pentru cei nevaccinați”, a scris Tilman Kuban, șeful aripii de tineret a Uniunii Creștin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt.

5,3 milioane de infectări, 99.062 de morți

Rata de incidenţă a coronavirusului pe şapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia, pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional.

În unele regiuni, incidenţa a depăşit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităţilor de terapie intensivă. Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6. În total, au fost raportate 5,35 milioane de infecții cu coronavirus în Germania de la începutul pandemiei în februarie 2020. Numărul total de decese este de 99.062.

Premierul Bavariei, Markus Soeder, a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările obligatorii împotriva Covid-19, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autoritățile ar trebui cel puțin să discute un astfel de pas pentru a crește presiunea asupra cetățenilor nevaccinati, scrie Reuters.

Constrângere vs libertatea individuală

Danyal Bayaz, un membru influent al Verzilor din landul Baden-Wuerttemberg din sud-vestul țării, unde ratele de infectare sunt foarte mari, a spus că ar fi o greșeală în acest moment al pandemiei să fie exclusă vaccinarea obligatorie.

Verzii sunt în prezent în negocieri cu social-democraţii de centru-stânga (SPD) şi democraţii liberi (FDP) pentru a forma un guvern de coaliţie la nivel federal.

Cele trei partide se află în etapele finale ale încheierii unui acord de coaliţie care ar deschide calea pentru ca ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, de la SPD, să-i succedă lui Merkel în funcţia de cancelar în prima jumătate a lunii decembrie.

Scholz a spus că dorește o dezbatere pentru a stabili dacă vaccinarea va fi obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și asistentele de geriatrie. Membrii FDP și-au exprimat obiecțiile față de un astfel de pas, deoarece partidul pune un accent mai mare pe libertatea individuală.

Austria vecină a anunțat săptămâna trecută un plan de a face vaccinurile obligatorii anul viitor

author avatar
Tudor Borcea
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger