Cauta

CARAVANA LUMINII. Până la 100.000 de imigranți sirieni din Turcia se pregatesc sa „atace” Grecia!

CARAVANA LUMINII. Până la 100.000 de imigranți sirieni din Turcia se pregatesc sa „atace” Grecia! / Foto: printscreen

Un grup pe mesageria Telegram intitulat „Caravana Luminii”, creat la 4 septembrie, a mobilizat în secret refugiații sirieni din Turcia pentru a intra în Uniunea Europeană.

Grupul care numără în prezent peste 85.000 de persoane a intrat în vizorul Ministerului grec al Migrației și Azilului. Ministrul Notis Mitarakis a declarat că a informat UNHCR, agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite, precum și agenția de gestionare a frontierelor Frontex a UE și Parlamentul European despre acest demers.

„Marșul spre Uniunea Europeană”

O primă postare a solicitat refugiați cu experiență în domeniul sănătății pentru a ajuta la „marșul spre UE”. O altă postare a fost o listă detaliată de provizii pe care participanții ar trebui să le aibă.

Cotidianul grec Kathimerini l-a contactat pe unul dintre moderatorii grupului, care a răspuns, în scris. Bărbatul, care a comunicat într-o engleză fluentă, s-a prezentat ca fiind un sirian în vârstă de 46 de ani cu o diplomă de absolvire în securitate cibernetică.

Moderatorul a spus că grupul a fost înființat după ce Turcia a început să deporteze sirienii în țara de origine, planificând în același timp un program de repatriere voluntară, scrie Neos Kosmos.

„Turcii”, a spus el, îi vor lăsa pe sirieni „la mila dictatorului Bashar al-Assad și a milițiilor sale”.

De asemenea, el a negat orice legătură cu Turcia sau cu un partid politic. „Vă asigur că nu suntem traficanți”, a spus el, adăugând că ei „nu sunt finanțați de nimeni”. Nu este pentru prima dată când sunt create astfel de grupuri online, potrivit Kathimerini.

Ele existau deja în 2015, anul în care a avut loc cel mai mare aflux de migranți și refugiați în Europa. Atunci, Turcia a interceptat mulți migranți în apropierea orașului de frontieră Edîrne și i-a împiedicat să treacă.

În 2020, când Turcia a încercat să împingă zeci de mii de migranți prin granița cu Grecia, apăruseră numeroase grupuri care declarau în mod fals că frontierele erau deschise.

Ultimele stiri

  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • 1 MAI, ziua în care MICII sunt la mare căutare! Unde se mănâncă cei mai buni mititei la noi în țară?
  • Poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi într-o parcare de pe A1/Au fost trase mai multe focuri de armă
  • O autostradă din China s-a prăbușit. Cel puțin 19 morți/Imagini impresionante de la locul dezastrului – VIDEO
  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Exit mobile version