AcasăNews1 MAI, ziua în care MICII sunt la mare căutare! Unde se...

1 MAI, ziua în care MICII sunt la mare căutare! Unde se mănâncă cei mai buni mititei la noi în țară?

(sursa foto: bzi.ro)

Mulți dintre cei care se bucură, miercuri, 1 mai, de o zi liberă, dar și cei care lucrează se gândesc să ia o pauză de masă și să savureze unul sau câțiva mici. Nu de alta, dar parcă în această zi merge mai bine ca oricând un astfel de preparat în meniu.

Prin tradiție, data de 1 mai, Ziua Internațională a Muncii, e asociată cu petreceri și voie bună. Pe litoral, dar nu numai. Și, pentru cei mai mulți, cu ocazia perfectă de a mânca unul, doi sau chiar mai mulți mici.

Nu e de mirare că ziua de 1 mai deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an. Românii comandă de 1 mai de șapte ori mai mulți mici față de o zi obișnuită.

Iar cozile și comenzile pentru mult-doriții mititei încep de la primele ore ale dimineții. Dar topul momentelor de consum este condus de intervalul 12.00 – 15.00, când se înregistrează 49% din comenzile de mici, potrivit antena3.ro.

Și nu doar în Capitală comercianții au așteptări optimiste cu privire la vânzările de mici.

Se poate vorbi despre un „război al micilor”? Întrebarea multora e unde anume se vând cei mai buni mici din România!

Cei mai mari/ cei mai buni mici din țară

Iar cei mai mari sau cei mai buni mici, după părerea multora, sunt la Dedulești. Unde, spun localnicii, sunt micii… cei mai mari din țară. Au 90 de grame, potrivit sursei menționate. Și, conform tradiției, se servesc cu pâine și nelipsitul muștar.

Doar că rețeta micilor de Dedulesti este păstrată „la secret” de către cei care îi servesc. Deja încă de la primele ore ale zilei au fost încinse grătarele, iar micii au fost puși la făcut. Nu de alta, dar au fost turiști plecați spre mare care s-au oprit să mănânce mici.

Povestea micilor de la Dedulești, veche de peste trei decenii

Nu e, așadar, tocmai un secret faptul că micii de Dedulești sunt renumiți în țară pentru dimensiunile lor. Gramajul este dublu față de cel al altor mici de pe piață. Iar povestea lor datează de peste 30 de ani. Nu e de mirare că, grație popularității micilor, acolo „sfârâie” grătarele cât e ziua de lungă.

Elisabeta Androne şi soțul său au fost printre primii care au pornit în această aventură, au deschis terasa în 1993 – amintește sursa citată.

Cozi la mici și în București

Și în București, producătorii se așteaptă la vânzări semnificative, de 1 mai. Celebrul Sandu Cocoșatu a explicat secretul din spatele afacerii cu mititei. Și spune că e mereu coadă pentru că micii de acolo sunt cunoscuți și apreciați nu doar de către bucureșteni.

„Secretul este munca și eficiența cu care lucrăm. Colectivul nostru depune un efort substanțial pentru a realiza producția pe care o avem zi de zi. Totul se lucrează numai cu carne proaspătă și toată lumea muncește.

Ne așteptăm ca astăzi să vindem o cantitate foarte mare. Se face mereu coadă, pentru că toți bucureștenii, dar și cei din alte locuri care vin în București, toți vor să ajungă la noi. Noi suntem cei mai bucuroși oameni când ne caută clienții”, a declarat Sandu Cocoșatu, la postul TV.

Pe de altă parte, e de amintit faptul că medicii avertizează cu privire la consumul de mici. Și îndeamnă la cumpătare. Mai mult, ei pun accent pe faptul că e foarte important ca românii să cumpere carnea de mici doar din locuri sigure. Mai ales că deja s-a mai încălzit afară și e important de avut în vedere unde anume sunt păstrate produsele pe bază de carne, înainte de a fi preparate și servite. Și îi îndeamnă pe oameni să nu exagereze cu consumul de mititei.

Ar mai fi de amintit faptul că, în acest an, 1 mai pică în post. Iar credincioșii ortodocși care țin Postul Paștelui nu vor avea un astfel de preparat în meniu.

author avatar
Andrei Coman
371 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger