AcasăȘTIRI EXTERNEÎn România, pe când? Grecia anunță 21 de măsuri pentru ca familiile...

În România, pe când? Grecia anunță 21 de măsuri pentru ca familiile să depăşească inflaţia

grecia

Comisia Europeană va prezenta în a doua jumătate a lunii octombrie propuneri de modificări ale regulilor fiscale ale Uniunii Europene, care ar putea oferi ţărilor căi de reducere a datoriilor individuale.

Normele UE spun că datoria publică trebuie să fie sub 60% din produsul intern brut (PIB), iar deficitele guvernamentale sub 3% din PIB.

Grecia, 21 de măsuri anti-inflaţie

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat sâmbătă 21 de măsuri pentru a veni în ajutorul familiilor care suportă cu greu o inflaţie galopantă şi pentru a promova creşterea economică.

Oficialul a promis că va acorda 250 de euro în decembrie celor 2,3 milioane de compatrioţi săi aflaţi într-o situaţie precară şi că va creşte alocaţia de locuinţă pentru studenţi de la 1.000 la 1.500 euro.

„Luăm o serie de măsuri permanente, care vor intra în vigoare în ianuarie. În acest fel, este introdusă o plasă de siguranţă pentru societate şi se pun bazele unui viitor mai bun”, a spus şeful guvernului de la Atena.

Cresc şi pensiile elenilor

Premierul de la Atena a mai promis o creştere a pensiilor şi a salariului minim, precum şi reducerea TVA-ului în anumite sectoare, ceea ce aduce costul total al acestui nou pachet de ajutoare la 5,5 miliarde de euro.

Pandemia a lăsat multe ţări cu datorii cu mult peste 100% din PIB, Grecia la aproximativ 185% şi Italia în jur de 150% din PIB. Pe de altă parte, Estonia are o datorie de doar 18,1%, Luxemburg 24,4% şi Lituania 44,3% din PIB.

author avatar
Andrei Ștefan
224 afisari

5 COMENTARII

  1. Inflatia nu se combate cu pomeni si populisme ieftine.Voi ,la Spiru Haret,n-ati invatat economie ci despre tata1 ,tata2 ,atat.

  2. Rade scaunul sub mine, 😂😂😂 in ce hal a ajuns omenirea. Infiltratii WEF produc o inflatie artificiala si apoi tot ei o combat prin venitul minim garantat. Mizeria asta vine cu alte chestii la pachet, exemplu creditul social.
    Danemarca e test ground incepand de anul asta pentru asta….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger