AcasăȘTIRI EXTERNEUn alt război în Europa? Grecia a tras focuri către un vas...

Un alt război în Europa? Grecia a tras focuri către un vas din Turcia!

Paza de coastă elenă a recunoscut că a tras focuri de avertisment în direcția unei nave, care „făcea manevre suspecte” în apele teritoriale ale Greciei, în zona insulei Lesbos, după ce Turcia a învinuit țara vecină de „foc de hărțuire”.

Căpitanul vasului „Anatolian”, cu un echipaj alcătuit din 18 membri, din Turcia, Egipt, Somalia şi Azerbaidjan, şi care naviga sub pavilionul Insulelor Comoros, a refuzat să permită o inspecție la bord.

Ulterior, nava a fost escortată în apele teritoriale ale Turciei, au afirmat, duminică, oficiali ai pazei de coastă elene, care au precizat, de asemenea, că au informat paza de coastă turcă.

Grecia şi Turcia se ceartă pe insulele din Marea Egee

Aceste ostilităţi s-au întâmplat în contextul în care Ankara a învinuit Atena că „ocupă” unele insule din Marea Egee și că hărțuiește aeronavele turcești cu sistemele de apărare antiaeriană S-300, de producție rusească și pe care le are staționate în această zonă.

Presa turcă a scris, sâmbătă, că un vas cargo a fost ținta unui atac „cu foc de hărțuire” în apele internaționale, la 20 de kilometri de insula turcă Bozcaada.

author avatar
Andrei Ștefan
534 afisari

7 COMENTARII

  1. Vasul din apele terit. grecesti era sub pavilion al INSULELOR COMORE!! Cum poate minti si deforma adevarul unu ca andrei serban care scrie ca Grecia ar fi tras in directia unui vas turcesc cind vasul era din Insulele Comore??? Cit de prost poti sa fii sa scrii asa cv???? Ca se numea vasul Anatolian?? Dar vasul care a salvat pasagerii de pe Titanic se numea Carpathia! Se poate spune ca era romanesc pt. ca se numea Carpathia?? Niciodata!

  2. Nu vedeti padurea din cauza copacilor observ.Litigiul are ca motiv delimitarea apelor teritoriale pentru niste gaze subterane pe care vor sa le exploateze.A existat un consilier prezidential al lui Trump care a spus cum e situatia,si imediat l-a luat dracu i-au facut FBI dosar sa-l bage la puscarie
    Cheia problemei este Libia,cine va conduce Libia va avea painea si cutitul,de aia se bat ca nebunii acolo dupa ce l-au lichidat pe Ghadaffy.Orice fel de „mic conflict” va reaprinde ditamai razboiul in toata zona mai cititi daca nu stiti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger