AcasăȘTIRI EXTERNECanicula și angajații. Sindicatele europene cer o lege privind temperaturile maxime la...

Canicula și angajații. Sindicatele europene cer o lege privind temperaturile maxime la locul de muncă

Canicula și angajații. Sindicatele europene cer o lege privind temperaturile maxime la locul de muncă / Foto: printscreen

Confederația Europeană a Sindicatelor (CES) a cerut luni adoptarea unei legi care să stabilească o temperatură maximă de lucru pe continent, în mijlocul unei veri în care Europa a suferit deja două valuri de căldură.

„Doi muncitori au murit săptămâna trecută în Spania din cauza căldurii. În Franța, o țară care nu limitează temperaturile la locul de muncă, 12 persoane au murit din cauza accidentelor de muncă cauzate de căldură la locul de muncă în 2020”, a precizat CES într-un comunicat.

Lipsa de legislație în Europa

Bilanțul morților a crescut și mai mult în Spania joi, când serviciile de urgență din regiunea Madrid au anunțat că un bărbat care distribuia pliante prin cutiile poștale a murit din cauza temperasturilor ridicate.

„În întreaga UE, 23% dintre lucrători sunt expuși la temperaturi ridicate timp de cel puțin un sfert din timpul lor de lucru, ajungând la 36% în agricultură și industrie și la 38% în construcții, potrivit cifrelor agenției Eurofound.

Cu toate acestea, „doar câteva țări europene dispun de legislație pentru a proteja lucrătorii în timpul valurilor de căldură”, cu „variații mari” de la o țară la alta. Potrivit sindicatelor afiliate la CES, muncitorii belgieni cu munci solicitante din punct de vedere fizic nu pot lucra când temperatura depășește 22 de grade

În Ungaria, limita este stabilită cu 5 grade mai mare pentru același tip de muncă, în timp ce Slovenia stabilește o temperatură maximă de 28 de grade în toate locurile de muncă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), temperatura optimă de lucru este cuprinsă între 16 și 24 de grade.

„Lucrătorii se află în fiecare zi în prima linie a crizei climatice și au nevoie de o protecție adecvată”, a avertizat Claes-Mikael Stahl, secretarul general adjunct al CES, scrie Blick.

Peste 500 de morți în Spania

„Condițiile meteorologice nu țin cont de granițele naționale. De aceea avem nevoie de o legislație la nivel european privind temperaturile maxime la locul de muncă”, a continuat el.

Valul de căldură care a lovit Europa de Vest la jumătatea lunii iulie a ucis peste 500 de persoane în Spania, iar numeroase recorduri de temperatură au fost doborâte în Franța, Marea Britanie și Danemarca, printre altele.

Creșterea valurilor de căldură este o consecință directă a crizei climatice, spun oamenii de știință, emisiile de gaze cu efect de seră crescând intensitatea, durata și frecvența acestora.

author avatar
Tudor Borcea
259 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu tehnologia HAARP satanistii pot crea cutremure, inundatii, furtuni, FRIG sau CANICULA.

    Vulcanul din insula La Palmas a fost activat cu o statie HAARP aflata in Norvegia.
    Cand statia a fost distrusa de Palariile Albe, vulcanul s-a linistit.

    Canicula si incendiile de vegetatzie sunt opera Cabalei care stie ca este pe duca fi joaca ultima carte.

    Dar aceasta vara va fi foarte fierbinte politic: falsul Biden a fost arestat ( depistat pozitiv cu Covid ), si va fi inlocuit in scurt timp.

    Se asteapta decretarea Legii Martiale in 209 tari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger