AcasăȘTIRI EXTERNE„Lupii Nopții” ai lui Putin, sancționați de UE. Primele declarații ale „Chirurgului”

„Lupii Nopții” ai lui Putin, sancționați de UE. Primele declarații ale „Chirurgului”

„Lupii Nopții” ai lui Putin, sancționați de UE. Primele declarații ale „Chirurgului” / Foto: Facebook

Uniunea Europeană s-a pus de acord să impună sancțiuni împotriva „Lupilor Nopții”, o cunoscută bandă de motocicliști pro-Kremlin, ca parte a ultimelor sancțiuni impuse de blocul comunitar în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Lupii Nopții” sunt renumiți pentru înclinațiile lor naționaliste, călătoriile provocatoare pro-Kremlin în Europa și legăturile cu președintele Vladimir Putin.

Sancțiuni „fără semnificație”, spune liderul grupului

Grupul se află sub sancțiunile SUA pentru că ar fi recrutat și susținut luptători separatiști în estul Ucrainei după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014.

O reuniune a miniștrilor de Externe din UE a convenit săptămâna trecută asupra sancțiunilor împotriva Lupilor Nopții, ca parte a unei interdicții asupra importurilor de aur rusesc, potrivit Financial Times

Alexander Zaldostanov, liderul Lupilor Nopții, poreclit „Chirurgul”, a declarat pentru FT că sancțiunile UE „nu au nicio semnificație” pentru el, informează The Moscow Times.

„Dacă noi nu vom mai putea face aceste călătorii, atunci prietenii noștri, frații noștri, vor veni aici în Rusia în schimb”, a declarat Zaldostanov în perspectiva interdicției de a traversa UE cu motocicleta.

El și-a exprimat sprijinul pentru actuala invazie a Moscovei în Ucraina, afirmând că Rusia și Ucraina sunt „o singură țară… toate o Rusie unificată și indivizibilă”.

Putin a făcut mai multe ieșiri cu Lupii Nopții, pe un trike, de mai multe ori în ultimul deceniu și i-a acordat lui Zaldostanov Ordinul de Onoare în 2013.

author avatar
Tudor Borcea
634 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger