Cauta

Restaurantele din Bruxelles au stins lumina! Clienții sunt primiți pe întuneric și pot comanda doar meniu rece! – VIDEO

restaurant

Blind Restaurant! Clienții din Bruxelles iau cina la lumina lumânărilor / Criza energetică a lovit puternic industria de catering - VIDEO / captură video

Confruntați cu explozia costurilor, câteva baruri și restaurante din Bruxelles au decis să rămână ”în întuneric”, la lumina lumânărilor și să ofere clienților lor un meniu rece, simplificat, a cărui pregătire să nu necesite prea mult gaz sau electricitate.

Angajații localurilor nu au folosit nici cuptoare, nici aragaz, nici plite pentru a pregăti mâncarea, dar nici aparate de cafea. În timp ce becurile au fost stinse, clienții au servit masa la lumina lumânărilor.

Clienții servesc mâncare rece

„Va fi nevoie de efort și imaginație pentru a oferi clienților noștri rețete complete fără a folosi echipamentele noastre”, a declarat unul dintre restauratorii implicați în inițiativa Le Soir Pia Renaudat.

Prin promovarea acestei inițiative, restauratorii vor să demonstreze clar dificultățile cu care se confruntă în prezent industria restaurantelor.

Pierre Millour, un alt restaurator implicat în proiect, a văzut recent că factura la energie a restaurantului său a crescut de la 600 la aproximativ 1.800 de euro.

"Back to the cave age": Brussels diners eat in the dark amid energy crisis

„Plătim cu 40% mai mult pentru produsele noastre lactate. Iar furnizorii noștri de vin ne-au avertizat deja: își vor crește prețurile cu 20 până la 40% anul viitor”, a declarat Millour pentru publicația Le Soir.

Ludivine de Magnanville, șeful federației Horeca, subliniază că acesta este un apel către guvernul federal și nu o cascadorie publicitară. „În prezent, hotelurile și restaurantele dotate cu o cutie neagră (această casă de marcat pentru combaterea fraudei fiscale și la asigurările sociale, n.d.) beneficiază de 500 de euro de deduceri trimestriale de asigurări sociale pentru fiecare angajat cu normă întreagă cu până la nouă contracte”, explică de Magnaville.

Ultimele stiri

  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Exit mobile version