AcasăNewsIngredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în...

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile

(foto: avantaje.ro)

Paștele se apropie tot mai mult, iar pregătirile au început deja, pentru mulți dintre români, cel puțin la nivel de aprovizionare pentru masa de Sărbători.

De la sarmale, la cozonaci și pască, mai toată lumea vrea să aibă pe masa de Paște preparate gustoase și cât mai variate. Multe gospodine se gândesc de pe acum la ce vor prepara pentru Paște.

Ingredientul secret care ajută la frăgezirea cărnii

Și cum friptura de miel nu lipsește, tradițional, de pe masa de Paște, în multe familii, apare în discuție un aspect important când vine vorba despre marinarea cărnii. Un pas cu un rol esențial în rezultatul preparatului.

Pentru frăgezirea într-un timp cât mai scurt a cărnii de miel, gospodinele experimentate, pentru care bucătăria nu prea mai are taine, se folosește un ingredient banal. Ce se găsește în majoritatea bucătăriilor. Despre ce ingredient e vorba? Ei bine, despre sarea grunjoasă!

În cazul în care vă gândiți să preparați acasă o friptură de miel cu care să vă surprindeți plăcut familia și apropiații alături de care veți sta la masa de Paște și sunteți în căutarea unei rețete, iată o variantă de preparat!

Aflați în cele ce urmează cum puteți prepara o pulpă de miel, cu cartofi noi, pentru masa de Paște.

Ingredientele pentru friptura de miel:

o pulpă de miel;

2 kg cartofi noi;

5 căței mari usturoi;

1 pahar mare vin alb;

o cană de apă;

50 ml ulei de măsline;

2-3 crenguțe rozmarin;

2-3 crenguțe maghiran proaspăt;

sare;

piper.

Cum se prepară friptura:

Carnea de miel se curăţă de grăsime şi se spală cu atenție. După ce se curăţă foarte bine de grăsime, aceasta se șterge excesul de apă şi se pune într-o tavă pentru cuptor.

Se presară sare şi piper deasupra. Se mai pot pune şi nişte felii de portocală, pentru un plus de aromă. Totodată, se mai poate prepara şi o pastă de condimente compusă din zahăr, coajă de portocală, ghimbir, cuişoare, mentă şi unt topit.

Gospodinele „cu state vechi” în bucătărie au un ingredient secret pe care îl folosesc în pregătirea fripturii de miel pentru masa de Paşte. E vorba despre sarea grunjoasă, rezultatul fiind unul remarcabil: carnea este fragedă şi se desprinde de pe os. Carnea se lasă în apă cu sare grunjoasă pentru 24 de ore, potrivit antena3.ro.

După ce bucățile de carne au fost puse în tavă, aceasta se introduce în cuptorul încins la 225 de grade şi se lasă aproximativ 40 de minute.

E de menționat că, după ce se scurge jumătate din timpul de preparare, se verifică friptura din cuptor. Aceasta nu trebuie să fie foarte rumenă, dat fiind faptul că procesul de coacere este abia la jumătate.

Odată ce trec cele 40 de minute, friptura se poate scoate din cuptor, nu înainte de a se verifica dacă se desprinde carnea de pe os. Semn că preparatul este gata. Iar cuptorul poate fi oprit.

Pentru mulți, friptura de miel se va regăsi pe masa de Paşte, alături de ouăle vopsite, drobul, cozonacul și pasca. În cazul în care nu mănâncă – din diferite motive – carne de miel, românii obișnuiesc să pună pe masă friptură de porc sau de curcan.

author avatar
Andrei Coman
4.723 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnule Andrei Coman, a-ti mancat vre-o data carne de miel sau de vitel?
    Se pare ca nu, caci de aiai scrii prostii fara sa-ti dai seama.
    Carnea de miel si de vitel este extrem de frageda poate chiar prea frageda daca si varsta animalului este prea frageda.
    In cele scrise mai sus matale te referi de fapt la carnea de oaie sau berbec, nici macar de batal, caci si aia este frageda.
    Carnurile mature/batrane sunt tari si pentru a fi fragezite se lasa acoperite cu sare timp de 1-2 ore in functie de grosimea carnii, se spala de sare foarte, foarte bine, se usuca si apoi dupa ce au fost unse cu unt se da cu ingredientele recomandate de retete.
    Nu este frumos sa te bagi acolo unde nu-ti fierbe oala caci te faci de cacao…[sfat culinar]

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger