Cauta

Șoferii de TIR din Canada se revoltă împotriva vaccinării obligatorii. Elon Musk, de partea camionagiilor (FOTO/VIDEO)

„Asaltul Capitoliului”, exportat în Canada. Elon Musk sprijină revolta anti-vaccin. Parlamentul va fi atacat în acest weekend (FOTO/VIDEO)

Antivaccinist declarat, patronul Tesla, Elon Musk, îi sprijină pe șoferii canadieni care luptă împotriva „tiraniei” vaccinării și care vor să blocheze capitala Ottawa în acest week-end. Autoritățile se tem de violențe.

Freedom Convoy | Ontario

2.000 de camioane sunt așteptate în Ottawa

Opus cu înverșunare numeroaselor restricții guvernamentale anti-Covid-19, Elon Musk și-a oferit joi sprijinul „convoiului pentru libertate” al camionagiilor canadieni care se apropie de Ottawa.

Freedom Convoy 2022 in Toronto

Între 1.000 și 2.000 de camioane sunt așteptate sâmbătă în capitala Canadei, Ottawa, și intenționează să blocheze zona Parlamentului pentru a denunța obligația de vaccinare necesară trecerii graniței dintre Canada și Statele Unite.

FREEDOM CONVOY 2022 TRUCKERS Today in Toronto GTA Highway 400 and Highway 401

Și autoritățile se tem de violența din partea unei minorități care ar putea fi inspirată de atacul asupra Capitoliului de la Washington din 6 ianuarie, scrie 20 Minutes.

„Canadian truckers rule”, a scris pe Twitter patronul Tesla, care are aproape 72 de milioane de urmăritori. Joi seară, mesajul său fusese apreciat de peste 300.000 de oameni.

În septembrie 2020, Elon Musk a indicat că nu intenționează să se vaccineze. Dar recent, el a confirmat pentru Time Magazine că a fost imunizat, la fel ca și copiii săi eligibili pentru vaccin.

„Extremiști și suprematiști”

Convoiul a pornit din Vancouver duminica trecută, în special la inițiativa Tamarei Lich, secretarul Maverick Party, un partid separatist canadian. Deși inițial erau doar câteva zeci de camioane, grupul a crescut de-a lungul zilelor. Toronto Sun a raportat proiecții, fără sursă, de până la 50.000 de camioane.

Dar cifra este de fapt mult mai mică: conform unui raport oficial al poliției, între 1.000 și 2.000 de vehicule sunt așteptate la Ottawa în acest weekend. Suficient, totuși, pentru a paraliza  zona din jurul clădirii Parlamentului.

Există legături între o minoritate de participanți și grupuri „extremiste și suprematiste””. Într-un videoclip eliminat de YouTube, un bărbat a cerut o repetare a asaltului Capitoliului SUA. Potrivit oficialului de securitate din Camera Comunelor, unii protestatari căutau adresele de acasă ale parlamentarilor din Ottawa.

Pe Facebook, Tamara Lich a făcut apel la demonstrații pașnice și a invitat șoferii să denunțe provocările.

Între 85 și 90% dintre șoferi sunt vaccinați

Canada și Statele Unite impun un pașaport de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a traversa o graniță lungă de 9.000 km. Măsura a intrat în vigoare pe 15 ianuarie în Canada și sâmbăta trecută în SUA. Potrivit estimărilor principalului sindicat, între 85 și 90% dintre șoferi sunt vaccinați.

Elon Musk nu este singurul care i-a susținut pe camionagii. În SUA, Donald Trump Jr le-a cerut americanilor să se alăture mișcării. „Zeci de mii de camioane pentru libertate care converg spre Ottawa au trezit un întreg popor”, a salutat din Franța și Florian Philippot, președintele partidului Les Patriotes, candidat la președinție.

Premierul canadian Justin Trudeau a denunțat acțiunea unei „mici minorități marginale”. Potrivit unui sondaj Maru Public Opinion publicat joi, doar 28% dintre canadieni se opun vaccinării obligatorii pentru șoferii de TIR.

 

Ultimele stiri

  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Exit mobile version