AcasăȘTIRI EXTERNEAmbuteiaje în tunelurile traficului viitorului ale lui Elon Musk (VIDEO)

Ambuteiaje în tunelurile traficului viitorului ale lui Elon Musk (VIDEO)

Ambuteiaje în tunelurile traficului viitorului ale lui Elon Musk (VIDEO)

Tunelurile anti-ambuteiaj ale fondatorului Tesla, Elon Musk, nu au convins la salonul high-tech din Las Vegas, Consumer Electronics Show (CES).

Pentru a reduce congestionarea traficului, Elon Musk a avut idea, în 2017, să sape tuneluri care șoferii le-ar putea folosi de pe drumul public.

Cinci ani mai târziu, soluția concepută de compania The Boring Company, creată de Elon Musk, a fost prezentată la salonul CES din Las Vegas, și se pare că experimentarea nu a fost foarte convingătoare.

În final, bară la bară

Mai mulți jurnaliști invitați să testeze un tunel, lung de 1,3 km, în mașini Tesla, s-au trezit în ambuteiaje. Videoclipurile arată tuneluri saturate iar șoferii ieșind din vehicule, scrie Le Figaro.

Lipsa locurilor de staționare precum și îngustimea tunelurilor sunt evidențiate pentru a explica ambuteiajele de la sfârșitul traseului.

Totuși, șoferii trebuiau să circule cu aceeași viteză de 30 km/h. O instrucțiune care nu pare să fi fost respectată și care pare greu de atins. „Cu excepția cazului în care mașinile din tunelul lui Elon Musk parcurg exact aceeași distanță, au aceeași dimensiune și merg exact cu aceeași viteză, vor apărea blocajele de trafic”, explică un matematician care a publicat o demonstrație pe Twitter.

În ciuda acestor dificultăți, în trei ani o rețea de 47 de kilometri, cu 51 de stații de acces la tuneluri, numită Vegas Loop, ar trebui să fie construită în Las Vegas.

author avatar
Tudor Borcea
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger