AcasăȘTIRI EXTERNEPersoanele nevaccinate nu mai pot părăsi Canada. Justin Trudeau se joacă cu...

Persoanele nevaccinate nu mai pot părăsi Canada. Justin Trudeau se joacă cu dreptul international

Persoanele nevaccinate nu mai pot părăsi Canada. Justin Trudeau se joacă cu dreptul international

Începând cu 30 noiembrie, numai cei care au primit două doze de vaccin mai pot părăsi teritoriul canadian, măsura aplicându-se și rezidenților străini.

Oricine are peste 12 ani este afectat de această măsură. În plus, testele PCR nu sunt acceptate. Departamentul Transporturilor a confirmat pentru Radio-Canada că această cerință se aplică tuturor călătorilor, canadieni sau nu, care ar dori să părăsească țara din „aeroporturile canadiene”.

Este legal ?

Această inițiativă federală a cabinetului lui Justin Trudeau provoacă angoase în rândul studenților străini și al lucrătorilor temporari care nu sunt vaccinați în mod adecvat. Se tem că nu se vor mai putea întoarce acasă la expirarea permisului sau în caz de urgență familială.

Același lucru și pentru cei vaccinați cu un vaccin nerecunoscut de autoritățile canadiene. Dar este legal? Poate fi împiedicat un străin care locuiește în Canada să se întoarcă acasă?, se întreabă Francois Crepeau, avocat canadian și profesor titular la Facultatea de Drept din cadrul Universității McGill, fost director al Centrului McGill pentru Drepturile Omului și Pluralism Legal expert în drept international.

Această măsură constituie o restricție asupra libertății persoanelor, recunoaște Crepeau. În Declarația Universală a Drepturilor Omului, fiecare persoană are dreptul să părăsească orice țară, inclusiv a sa.

Instanțele vor tranșa

Adevărata chestiune, spune avocatul, va fi să se demonstreze dacă această restricție este justificabilă și rezonabilă într-o societate liberă și democratică. „Este normal să aplicăm această măsură canadienilor și străinilor? Transmiterea Covid-19 în transportul aerian este suficient de importantă pentru a preveni zborul celor nevaccinați?”.

Avocatul este convins că această măsură va fi atacată foarte rapid în instanță. Dar, potrivit acestuia, guvernul ar putea avea câștig de cauză. „Dacă se demonstrează că este eficientă în lupta împotriva pandemiei, nu văd problema legală cu această măsură”, a declarat Crepeau.

„Dorința de a reveni în țara de origine ar trebui să aibă prioritate asupra responsabilității internaționale de a proteja sănătatea tuturor? Va fi de competența instanțelor să decidă” , adaugă el.

„O decizie fără logică medicală”

„Obligarea vaccinării la intrarea într-o țară poate fi motivată de dorința de a proteja populația locală. Această alegere poate fi criticată, dar are o anumită logică. În schimb, interzicerea persoanelor nevaccinate de a părăsi țara pare deconectată de orice logică medicală legată de protecția Canadei. Dacă guvernul federal le vede ca pe o amenințare, nu ar fi mai bine să le lăse să plece?”, comentează Contrepoints, denunțând o decizie „atât ilogică cât și indicativă a virajului autoritar al Canadei”.

„Am putea crede că este de teama că acești oameni vor reveni cu virusul. Dar, în acest caz, de ce să interzicem ieșirea din Canada a străinilor nevaccinați? Aceștia din urmă trebuie, în orice caz, să urmeze un protocol strict dacă se întorc.

În plus, 71% din populația canadiană este complet vaccinată, ceea ce plasează țara printre cele mai avansate din lume în campania de vaccinare. Prin urmare, această măsură nu poate fi explicată printr-o întârziere în acest domeniu.

Un sistem similar „pașapoartelor interne ale lui Stalin”

Mai problematic: rezidenții străini ar putea fi blocați în Canada la expirarea permisului de ședere, ceea ce i-ar pune într-o situație neregulată fără a avea posibilitatea de a părăsi țara.

Sursa citată merge și mai departe: „Această interdicție de a părăsi teritoriul pentru o parte a populației, fără o decizie judecătorească, amintește de sistemul de pașapoarte interne al URSS, creat sub Stalin, ceea ce a făcut dificilă deplasarea pe teritoriul sovietic, dar mai ales ieșirea din el. Acest sistem a permis conducerii sovietice să exercite control social asupra populației”.

author avatar
Tudor Borcea
1.180 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta e boala de care sufera acum cei ce conduc prin lume de a controla si a incalca drepturi si deci dictatori!!!Au gasit pretextul perfect virusul carcalac!!!

  2. Justin Trudeau un glont in cap ! ….un glont in cap futu-ti mortii ma-tii de corupt comunist !

  3. Tradatorul ala globalist de Bay Doc Trudeau se joaca de ceva vreme cu focul, omul sigur o sa se arda pana la urma, dar asta e, trebuie lasat sa persevereze !! Vine rqazboiul peste tot in lume, asa ca pregatiti-va de ceea ce urmeaza, supriza va fi numai pentru turma de dublu sau triplu vaxinati in cap, aia o sa fie taiati primii, la propriu !! Scapa cine si care poate, si cam aia e, s-a cam terminat cu democratia peste tot, iar vremea discutiilor s-a cam terminat si ea cam demult, asa ca a mai ramas o singura optiune, va fi ceva epic, ca in filmele horror !!

  4. Baby Doc Trudeau, ti-o vei lua in freza, bai bostanule canadian, o sa ajungi sa te ascunzi prin tundra canadiana, o sa ingheti acolo singur, bai imbecilule komunist, sau o sa te manince de viu haitele de lupi canadieni, si aia te urasc deja !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger