Cauta

Americanii vaccinați spun adio măștilor

Americanii vaccinați spun adio măștilor

Americanii vaccinați împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măști, au declarat joi oficiali din domeniul sănătății, anunțând că își vor actualiza recomandările.

„Oricine persoană care este complet vaccinată poate participa la activități în interior și în aer liber, mici sau mari, fără a purta o mască sau a respecta distanța fizică”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică a țării.

Cu toate acestea, CDC recomandă ca persoanele vaccinate să poarte în continuare o mască în mijloace de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum și în aeroporturi și în gări.

În prezent, aproximativ 35% din populația americană, sau mai mult de 117 milioane de persoane, au primit una sau două doze de vaccin necesare: vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură injecție, cele de la Pfizer și Moderna, în două.

Decizia a fost luată în lumina studiilor științifice care au arătat că vaccinurile sunt eficiente și împotriva infecțiilor asimptomatice și a variantelor aflate în circulație, a explicat Walensky.

O „zi mare” pentru Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a salutat joi o „zi mare” în lupta împotriva pandemiei Covid-19 după CDC. „Dacă sunteți complet vaccinați, nu mai trebuie să purtați o mască. Cred că acesta este un pas mare, o zi mare”, a adăugat el, apelând la toți americanii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru fără întârziere.

Locatarul Casei Albe a insistat asupra progresului spectaculos realizat în ultimele luni, despre care a spus că pune Statele Unite într-o situație aparte. „Dacă, în mod tragic, virusul se dezlănțuie în alte țări și dacă multe dintre ele, chiar și bogate, se confruntă cu ritmul lent al campaniei de vaccinare, situația este foarte diferită aici”, a estimat Biden.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version