AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc sare în ajutorul lui Joe Biden, într-un plan care valorează...

Papa Francisc sare în ajutorul lui Joe Biden, într-un plan care valorează miliarde de dolari

papa franciscPapa Francisc sare în ajutorul lui Joe Biden, într-un plan care valorează miliarde de dolari

Papa Francisc a afirmat că este de acord cu propunerea lui Joe Biden, prin care companiile farmaceutice ar urma să renunţe la patenul de producerea a vaccinurilor anti-Covid, lăsând, astfel, reţetele la „liber”.

Totuşi, iniţiativa preşedintelui american a fost respinsă de anumite state europene, inclusiv de Germania.

Papa acuză egoismul

O variantă a acestui virus este naţionalismul închis, care împiedică, de exemplu, o interaţionalizare a vaccinurilor”, a spus el în mesajul pre-înregistrat, continuând:

O altă variantă este când punem legile pieţei sau ale pieţei de proprietate intelectuală deasupra legilor dragostei şi sănătăţii umanităţii”.

Comentariile lui vin în mijlocul dezbaterii privind renunţarea de către companiile farmaceutice la patentul pentru vaccinurile anti-Covid.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat sâmbătă, la summit-ul social de la Porto, că UE este dispusă să discute subiectul suspendării drepturilor de proprietate asupra patentelor pentru vaccinuri dacă SUA, care și-au arătat deja disponibilitatea prin vocea lui Joe Biden, vin cu o propunere „concretă”.

Suntem gata să abordăm acest subiect imediat ce vom avea pe masă o propunere concretă”, a spus Charles Michel sâmbătă, în timpul summit-ului de la Porto.

Biden s-a exprimat în favoarea acesteia miercuri, luând în seamă apeluri venite din India, Africa de Sud şi alte peste o sută de ţări.

Totuşi, mai multe state europene, inclusiv Germania şi Franţa, s-au distanţat vineri de această sugestie, argumentând că cheia opririi pandemiei o reprezintă producerea şi împărtăşirea de vaccinuri mai rapid.

author avatar
Andrei Ștefan
224 afisari

4 COMENTARII

  1. Aci nu e neaparat vorba de egoism. Un titan farma ca Pfizer are deja 40 de mld in cont… E vorba de strategie si cand te uiti pe satelit 📡 noaptea si vezi amarata aia de India ca o padure arzand, iti dai seama de strategia proasta a OMS.

  2. Astfel de microbi militari au menirea de a ne folosi ca lab pt a se perfectiona. Oricand pot veni valuri succesive pandemice noi datorita acestor strategii proaste întorcându-ne mereu la punctul 0, de fapt de unde am plecat.

  3. Comunistul ala globalist de la Vatican fumeaza tot timpul ceva, dar nu vrea sa ne spuna si noua !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger