AcasăȘTIRI EXTERNEAdministrația Biden, o afacere de familie

Administrația Biden, o afacere de familie

Administrația Biden, o afacere de familie

După ce l-a criticat pe Donald Trump pentru că și-a angajat fiica și ginerele familia, Joe Biden îi angajează pe acum pe copiii asistenților săi. Președintele democrat american a promis totuși că președinția sa nu va fi o afacere de familie, ca cea a predecesorului său. 

Joe Biden promisese: nu va exista nici una dintre rudele sale în funcții cheie în Casa Albă. Președintele democrat al SUA intenționa, în acest sens, să  se comporte ca predecesorul său Donald Trump – fiica sa Ivanka Trump, și soțul ei, Jared Kushner, erau consilieri ai guvernului.

Cu toate acestea, această promisiune nu s-a extins la asistenții lui Joe Biden. După cum relatează Washington Post, cel puțin cinci copii ai colaboratorilor săi principali au obținut locuri de muncă râvnite în noua administrație. Și asta, în doar câteva luni de mandat prezidențial.

Potrivit ziarului american, ar fi fost angajați doi fii și o fiică a unui consilier de la Casa Albă, precum și fiica unui șef adjunct de cabinet al Casei Albe și a președintelui personalului prezidențial.

Singurii oameni calificați?

Alte rude ar fi beneficiat, de asemenea, de anumite funcții și numiri foarte bine plasate. Ar fi vorba în special soția șefului de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, și sora secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, scrie Valeurs Actuelles.

Fostul director al Biroului de Etică al Guvernului Walter Shaub i-a pus la îndoială pe acești noi angajați ai guvernului SUA: „  Într-o țară care tocmai trece printr-o pandemie, cum pot acești copii ai oamenilor numiți în funcții politice să fie singurii oameni calificați pentru un astfel de loc de muncă?”

„Cea mai diversă administrație”

Casa Albă s-a apărat și a dat asigurări că persoanele angajate sunt bine calificate pentru aceste funcții. Adjunctul secretarului de presă de la Casa Albă, Andrew Bates, a confirmat acest lucru, a raportat The Washington Post: „Președintele a stabilit cele mai înalte standarde etice” dintre toți predecesorii săi. El a mai indicat că Joe Biden era „ mândru că a numit cea mai diversă administrație din istoria americană”. În special cu „funcționari bine calificați care reflectă valorile sale”.

 

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger