AcasăȘTIRI EXTERNETrump: Bitcoin, “o înșelătorie împotriva dolarului”

Trump: Bitcoin, “o înșelătorie împotriva dolarului”

Donald Trump a declarat pentru Fox Business că vede Bitcoin ca o „înșelătorie” care afectează valoarea dolarului american.

“Bitcoin seamănă cu o înșelătorie. Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului. Nu cred că ar trebui să avem toate aceste criptomonede. Cred că ar trebui să le reglementeze foarte, foarte tare.  Vreau ca dolarul să fie moneda lumii. Asta am spus mereu”, a spus Trump.

Comentariile fostului președinte american vin în contextul în care El Salvador a anunțat că intenționează să adopte Bitcoin ca monedă legală de plată, alături de dolarul SUA, moneda oficială a acestei țări.

Prețul Bitcoin a scăzut constant de la începutul lunii mai și până acum nu și-a revenit.

Căderile au fost atribuite Chinei, care a interzis băncilor și firmelor de plăți să furnizeze servicii legate de tranzacții cu criptomonede, precum și deciziei producătorului de mașini electrice Tesla de a nu mai accepta Bitcoin.

Experții îl contrazic

Bitcoin nu este cu siguranță o monedă, prin urmare nu are cum să amenințe dominația dolarului american, spune Neil Wilson, analist șef de piață pentru Markets.com, citat de BBC.

Bitcoin nu are o unitate de cont, nu oferă un stoc bun de valoare și nu este un mijloc de plată.

Această criptomonedă – și în general toate de pe piață – este mult prea volatilă și cumpărată mai degrabă doar pentru speculații decât pentru cheltuieli frecvente.

“America își exercită influența asupra lumii cu ajutorul dolarului și nu va renunța la asta, așa că nu văd Bitcoin ca pe o amenințare”, a explicat Wilson.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger