AcasăRecomandariGinerele lui Trump a împărțit deja lumea.  Jared Kushner, ca Ribbentrop și...

Ginerele lui Trump a împărțit deja lumea.  Jared Kushner, ca Ribbentrop și Molotov, în ’39!

Evenimente incredibile au loc acum, când omenirea este încă sub anestezia măsurilor anti-Covid.Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, un personaj cvasianonim până să devină tata-socru cel mai puternic om din lume, a ajuns să rescrie istoria lumii. Ca Ribbentrop și Molotov, în ’39, consilierul Kushner s-a apucat să traseze granițele în Orient și, cu de la sine putere, ia teritorii de la unii și la dă altora!

După ce a văzut că opțiunea militară nu poate fi adusă în discuție, cel puțin nu fără acordul celorlalte puteri ale lumii (Franța, China și Rusia s-au opus vehement), Jared Kushner a trecut la „Plan B”. Cu pixul pe foaie, le-a găsit palestinienilor un colțișor în Orientul Mijlociu, acolo unde vor fi „deportați”. Da, deportați, dar în propria lor țară, zice ginerele lui Trump, mândru că i-a convins pe israelieni să accepte înființarea statului Palestina. De fapt, victoria lui Kushner e alta și anume eliberarea totală a Ierusalimului, care va fi dat sub controlul trupelor lui Benny Gantz și, în același timp, recunoscut de comunitatea internațională drept capitala Israelului.

După ce Donald Trump și-a expus, în luna ianuarie, „viziunea pentru pace” în Orientul Mijlociu, a venit rândul lui Jared Kushner să refacă puțin planul ticluit pe peluza de la Casa Albă de socrul său și Benjamin Netanyahu. „Aceasta este prima hartă acceptată vreodată de una dintre părţiîntr-o negociere de pace. Am făcut ca Israelul să fie de acord să negocieze pe baza procesului de divizare, au fost de acord cu harta. Acesta a fost un progres major care a schimbat opinia multor oameni din regiune cu privire la seriozitatea Israelului de a face concesii pentru a rezolva acest conflict de lungă durată”, s-a avântat Kushner într-o conferință de presă găzduită de Bahrain.

Așadar, Jared Kushner trasează harta lumii, oferă și ia teritorii ca într-un joc de tip Monopoly și chiar se laudă că a făcut „o ofertă generoasă, un schimb de teritorii” palestinienilor, cărora, iată, le dă șansa„reîntoarcerii la masă”. Într-un dialog ulterior cu reporteri din Tel Aviv, ginerele lui Trump a explicat: „Israelul a făcut o propunere foarte generoasă pentru înființarea unui stat palestinian, inclusiv un schimb de teritorii. Înțelegerea faptului că aceasta este situația a permis progresul care a condus la actualul acord”.

„Trump se angajează să-i tragă la răspundere pe israelieni”

Jared Kushner se comportă precum un stăpân pe plantație. Îi amenință cu „bătăița” pe israelieni dacă nu-s cuminți și comit vreun gest nesăbuit în relația lor cu palestinienii.

„Am construit o relație foarte de încredere cu Israelul. Președintele Donald Trump se angajează să-i tragă la răspundere dacă Israelul atacă teritoriile palestiniene, iar Israelul a fost de acord și nu va merge mai departe fără consimțământul nostru. Dorim cu adevărat ca Israelul să se concentreze pe crearea de noi relații și alianțe noi (…) Acest pământ este un pământ pe care, acum, să fim sinceri, îl controlează Israelul. Sunt israelieni care trăiesc acolo, ei nu pleacă nicăieri!”.

Macron pune presiune pe Mahmoud Abbas

La rândul lui, Emmanuel Macron pune presiune pe Mahmoud Abbas. Președintele Franței a cerut reluarea discuțiilor privind soluționarea conflictului israeliano-palestinian prin formarea a două state în regiune. Exact ce a propus și Kushner, dar care deja i-a luat-o înainte, trasând și granițele noii țări!

„Este singura opțiune pentru a permite o pace dreaptă și durabilă”, a concluzionat Macron.

Marți, Emmanuel Macron a admis că l-a sunat de mai multe ori pe liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Care a fost subiectul conversației? Să accepte că trebuie mutați toți palestinienii din Ierusalim în noul teritoriu oferit! „I-am spus liderului palestinian că trebuie să lucreze pentru pace în Orientul Mijlociu. Avem nevoie de reluarea discuțiilor pentru a ajunge la o soluție corectă, care să respecte dreptul internațional”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.035 afisari

3 COMENTARII

  1. Te hazardezi cu comparațiile. Ai răbdare, să vedem dacă se ajunge la înțelegere benevolă palestinian-israeliană. Dacă vă fi benevolă, toate insinuările tale vor fi fost frecție. Cît despre aceea cu ” forța armelor ”, Trump niciodată nu a manifestat – după cum insinuezi – înclinație sau preferință pentru o asemenea soluție, dimpotrivă. Și încă ceva: Ierusalimul chiar este al Israelului, de jure și de facto. Mai cercetează.

  2. STEVE BENON , FOSTUL CONSILIER AL LUI TRUMP , RETINUT PENTRU DETURNARE DE FONDURI !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger