AcasăȘTIRI EXTERNE„Secretara lui de presă este tânără, frumoasă, dar băgăreață”. Impresiile lui Putin...

„Secretara lui de presă este tânără, frumoasă, dar băgăreață”. Impresiile lui Putin după întâlnirea cu Biden

„Secretara lui de presă este tânără, frumoasă, dar băgăreață”. Impresiile lui Putin după întâlnirea cu Biden

Vladimir Putin este gata să continue dialogul dacă Washingtonul este și el pe aceeași linie. Dar purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost cea care i-a atras atenția liderului de la Kremlin, în timpul summit-ului cu omologul său american Joe Biden.

Vladimir Putin a declarat joi, 17 iunie, a doua zi după întâlnirea sa cu omologul său american Joe Biden, că este gata „să continue acest dialog în măsura în care partea americană este gata să o facă”.

Liderul de la Kremlin a făcut această declarație în cadrul  unei întâlniri cu absolvenţi ai unei şcoli care pregăteşte înalţi oficiali ruşi.

Evocând întâlnirea sa cu Joe Biden, președintele rus a spus: „Am fost capabili să ne înțelegem, să ne înțelegem pozițiile cu privire la problemele cheie”.

„Nu-i scapă nimic lui Biden, vă garantez”

Putin a adăugat apoi că interlocutorul său i-a dat impresia unui „profesionist” cu care „trebuie să lucrezi foarte atent pentru a nu rata nimic”, scrie France 24.

Președintele rus a răspuns astfel la o întrebare cu privire la abilitățile cognitive ale președintelui american, în timp ce unii din detractorii lui Biden le-au pus în discuție din cauza vârstei înaintate a președintelui SUA. Joe Biden are 78 de ani, cu zece ani mai mult decât liderul de la Kremlin.

„Nu lasă nimic să-i scape, vă grantez asta”, a continuat Putin. el. „Înțelege ce vrea să realizeze și o face în mod foarte abil, asta se simte imediat. Dar, în același timp, atmosfera a fost destul de prietenoasă”.

Pe de altă parte, Putin nu a scăpat o săgeată împotriva purtătoarei de cuvânt al președintelui american, Jen Psaki, cu referire la ceea ce el consideră a fi „convenționalismul american”.

„Dar femeia aceea nu încetează să se amestece”

„Secretara lui de presă este o femeie tânără, educată şi frumoasă, dar nu încetează să se amestece, să se bage peste tot. Nu este vorba de faptul că este needucată sau că are o memorie proastă, ci doar că, atunci când oamenii cred că un lucru este secundar, nu îi acordă atenţie. Americanii cred că nu există nimic mai important decât ei înşişi, este stilul lor”, a comentat Putin.

Primul summit dintre Vladimir Putine și Joe Biden, miercuri, 16 iunie, la Geneva (Elveția) , a fost calificat drept „constructiv” de către președintele rus și „pozitiv” de președintele american, cei doi șefi de stat dorind să etaleze o dezescaladare a tensiunilor din relațiile Moscova-Washington, aflate la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece.

Cele mai concrete elemente după summit sunt stabilirea în scurt timp a unui dialog privind securitatea strategică, în special priind aspectele legate de dezarmare și revenirea ambasadorilor celor două țări la posturile lor.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a anunțat, joi, că ambasadorul Anatoli Antonov se va întoarce la Washington de săptămâna viitoare.

 

author avatar
Tudor Borcea
905 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger