Cauta

„Acest război a fost pierdut cu mult timp în urmă”. Un erou al armatei SUA critică implicarea în Ucraina!

Rusia se dă victimă: a chemat ea ONU și Crucea Roșie

Considerat cândva un erou al Războiului din Golf, colonelul american (r) Douglas Macgregor este acum denunțat drept un „apologet al lui Putin” pentru criticile sale fără compromisuri față de ceea ce el consideră a fi duplicitatea Occidentului în raport cu vechiul inamic din vremea Războiul Rece, Rusia.

Într-un interviu acordat Die Weltwoche, Macgregor afirmă că el nu consideră, de lipdă, că sistemele de rachete americane HIMARS pe care președintele Joe Biden dorește să le livreze Ucrainei ar putea deveni un factor de schimbare a jocului în războiul din această țară.

„Foarte puțin probabil să aibă utilitate reală”

„Aceste arme nu vor avea niciun fel de impact semnificativ. În primul rând, HIMARS este un sistem bun, dar noi trimitem doar patru lansatoare. Acest lucru este la fel de semnificativ ca și trimiterea a patru tancuri. Nu ai un impact semnificativ cu atât de puține lansatoare”, a estimat el.

„Țineți cont și de altceva. Este nevoie, în medie, de cel puțin cinci săptămâni pentru a instrui membrii ce folosesc un astfel de sistem. Cu excepția cazului în care trimitem soldați americani pentru a opera aceste arme mi se pare foarte puțin probabil ca HIMARS să fie puse în funcțiune rapid și să aibă o utilitate reală”.

„În al doilea rând, raza de acțiune de 50 de mile este limita exterioară a sistemului. Mă îndoiesc că ar putea ajunge vreo rachetă aproape de granița rusă” – Douglas Macgregor.

„Apoi, în cele din urmă, atunci când sistemul de rachete de mare mobilitate trage, este vizibil de sateliții aflați în orbită joasă Asta înseamnă că, de îndată ce lansezi o salvă de aceste rachete, primul lucru pe care trebuie neapărat să îl faci este să te deplasezi rapid către o nouă locație. Dacă nu o faci, vei fi identificat și distrus de focul contra-bateriei”.

Victoriile ucrainenilor, „ficțiune politică”

„Dacă am învățat un lucru din acest război actual, rușii au o capacitate excelentă de foc de contra-baterie. Au radarele, au legăturile cu mijloacele de informații, supraveghere și recunoaștere din spațiu, precum și cu cele de deasupra capului în mediul terestru. Concluzia este că aceste patru lansatoare nu vor face absolut nicio diferență. Arată ca o întreprindere de salvare a imaginii de către guvernul SUA pentru a crea iluzia că am făcut ceva important pentru ucraineni, când, de fapt, nu am făcut”.

Strategul în vârstă de 69 de ani a mai declarat: „În acest stadiu, ideea că rușii ar negocia cu oricine despre evenimentele din Ucraina este pur și simplu nerealistă”.

Mai îngrijorător pentru ucraineni, Macgregor crede că lupta lor pentru integritate teritorială este deja pierdută. El respinge rapoartele elogioase despre victoriile tactice ucrainene ca fiind „ficțiune” inventată politic.

NATO, „mai slabă ca niciodată”

„Cred că NATO este mai slabă ca niciodată. Unitatea pe care o vedeți este, în cel mai bun caz, o fațadă. Macron a avut perfectă dreptate (când a declarat că NATO este „în moarte cerebrală”) și nu a fost primul care a făcut aceste declarații. Statele Unite nu au aliați în Europa. Are dependențe militare. Există o singură țară în Europa care este capabilă să pună în teren o putere militară semnificativă și să domine scena, dacă este necesar, și aceasta este Germania. Germania este astăzi ceea ce a fost înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și de Primul Război Mondial. Este o putere dominantă, o putere regională și, într-o mare măsură, o putere internațională”.

Rusia vede UE aservită americanilor

„Rusia nu se teme de europeni și nu s-a temut niciodată de ei. Rusia a văzut întotdeauna statele europene ca fiind în întregime aservite și dependente de Washington. NATO este alianța condusă de Statele Unite. Atâta timp cât suntem văzuți ca putere dominantă în Europa și fără echivoc ostilă Rusiei, atunci, da, Rusia va vedea ceea ce se întâmplă sub denumirea largă de NATO ca pe o amenințare existențială la adresa Rusiei”, a mai spus Macgregor.

Interviul integral, aici.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version