AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, trădat! Kazahstan face afaceri militare cu o forță NATO! VIDEO

Putin, trădat! Kazahstan face afaceri militare cu o forță NATO! VIDEO

Putin, trădat! Kazahstan face afaceri militare cu o forță NATO! VIDEO (sursa foto: captură video youtube)

În toiul luptelor din Ucraina, Vladimir Putin primește o lovitură neașteptată de la cel pe care-l considera un aliat important. Kazahstanul anunță că începe să facă afaceri militare cu Turcia, una dintre forțele NATO!

Mai exact, a devenit oficială informația că Turcia își va produce dronele de luptă într-o fabrică din Kazahstan. Va fi prima astfel de unitate de producție a dronelor Anka din afara Turciei.

Ce sunt dronele Anka

Anka, un vehicul aerian fără pilot – UAV (dronă-n.red.) – exportat în Kazahstan, va fi produs în comun de experți turci și kazahi, potrivit unui comunicat al Industriilor Aerospațiale Turce (TUSAS), citat de trtworld.com.

„Anka” este o dronă de tip MALE (altitudine medie și durată ridicată de menținere în aer). Drona poate efectua o serie de misiuni, inclusiv de supraveghere, recunoaștere și urmărire a țintei.

Compania a semnat un memorandum de înțelegere cu Kazakhstan Engineering, deținută de statul kazah, cu controversatul Kassym Jomart Tokayev la putere. Înțelegerea prevede transferul de tehnologie, inclusiv întreținere și reparare a dronelor.

Ca urmare a acestui demers, Kazahstanul va deveni prima bază de producție a dronelor Anka în afara Turciei.

„Parteneriat strategic consolidat”

Președintele kazah Kassym Jomart Tokayev și liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, au semnat, în capitala turcă, o declarație comună, relațiile dintre cele două state ajungând la nivelul de „parteneriat strategic consolidat”.

„Datorită acestui acord, vom contribui la întărirea legăturilor noastre comerciale și de prietenie cu țara prietenoasă și frățească Kazahstan”, a susținut directorul general TUSAS, Temel Kotil.

Citiți și: Parada dronelor uriașe ale Rusiei, un mesaj trimis Ucrainei și Turciei (VIDEO)

author avatar
Andrei Coman
447 afisari

3 COMENTARII

  1. KAZAHSTANUL NU-I UN STAT CARE POATE ASIMILA TEHNOLOGII DE VARF !, EXCEPTAND NATIVII DE ORIGINE RUSA ,UCRAINEANA ,POLONEZA ,URMASII DEPORTATILOR DE ALTADATA
    DOAR ACESTIA AU CAPABILITATEA REALA DE A INVATA ,DE ASI INSUSI TEHNOLOGII NOI.
    PE KAZAHI NU-I OMOARA MUNCA !. SALARIILE SUNT DOAR CA SA SUPRAVIETUIASCA.
    MAJORITATEA INTREPRINDERILOR KAZAHE AU ANGAJATI STRAINI:

  2. Putinaaaa,pe ei baaaaa.Omoara-i,da-le la gioale si mai ales la cap.

  3. Faptul ca rusii fac arme pentru turci e un mare avantaj pentru rusi. Nu invers. Dar politica turciei din ultimele saptamani este mai mult favorabila rusilor decat pentru nato. Prin aderenta la noul pact G8, si refuzul de accepta suedia in Nato

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger