AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce armament super-performant cere Zelenski. Până şi americanii sunt...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce armament super-performant cere Zelenski. Până şi americanii sunt reticenţi să ofere aşa ceva!

Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă miniştrilor apărării din cele peste 40 de ţări care se vor reuni luni la o reuniune virtuală „Ramstein 2” o decizie pozitivă cu privire la furnizarea către armata ucraineană a unor lansatoare multiple de rachete (MLRS).

„Facem un apel la toate ţările să furnizeze sisteme MLRS, cu ajutorul cărora Ucraina ar putea prelua iniţiativa şi elibera teritoriul său” ocupat de trupele ruse, a spus Zelenski.

De ce americanii ar refuza

Dacă unele ţări din Europa sau din lume se obişnuiesc cu ideea că Donbasul este un teritoriu ocupat de Rusia, aş dori să spun că nu este un obicei foarte bun. Este teritoriul nostru”, a avertizat preşedintele de la Kiev.

De ce ar refuza, deocamdată, americanii să trimită în Ucraina lansatoare multiple de rachete HIMARS şi M270A? Pentru că, astfel, armata ucraineană ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus.

Zelenski a lansat apelul la o conferință de presă comună cu premierul portughez António Costa, la Kiev. El a adăugat că „acest gen de întâlniri sunt deja un rezultat pozitiv” și și-a exprimat din nou speranța pentru „o decizie pozitivă privind furnizarea de lansatoare de rachete”.

Rusia se teme de o uniune puternică, se teme că Uniunea Europeană și Statele Unite acționează ca un singur organism”, a mai zis Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan
1.163 afisari

12 COMENTARII

  1. Pentru ce îi mai trebuie homalăului armamentul performant? În fiecare zi anunță pompos că Russia este ca și înfrântă și că urmează să capituleze cât de curând. Armata rusă este învinsă peste tot de bravii și curajoșii luptători ukhrainieni. Ce planuri are ăsta cu armele performante dacă Russia, după cum spune el, capitulează? Vrea să invadeze Ieoropa?

  2. E clar ba ca cel care intarata razboiul si nu are niciun gand de pace esti tu jalenschi jalea poporului ucraiean din care tu chiar nu faci parte!!!

  3. Acest gunoi ovreu drogat jeglensky mai bine ar cere marfa de tras pe nas ca junky’s americani au de unde ca ei toti isi baga in vene si in nas droguri

  4. Pai pentru echipament ultraperformant iti trebuie ani de studiu cum ar fi rachete sofisticate care trebuie asistenta americana. Voua va trebuie arme simple adhoc. Apoi sunt f scumpe nu face nimeni pomeni cu masini de lux iti cere bani.

  5. Si mie mi-ar pute niste rachete Tomahawk la Constanta ca is cele mai bune din lume. Da e 2.000.000 euro bucata ..
    Asa ma bizui pe flota americana din Mediterana sau pe cate o corveta americana ce mai intra in port.

  6. Adica 2 valize de bani un tubulet asa cam cum e cel de oxigen din spital..
    Deci daca nu ai operatii speciale adevarate si o superarmata nu se merita valizele…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger