Cauta

Ministrul de Interne a făcut un anunț ”în premieră”. Ce se verifică la nivelul tuturor structurilor Poliției Române – VIDEO

În contextul cazului de la Onești, mai exact a tragediei în care au pierit doi oameni nevinovați, ministrul de Interne a venit cu noi precizări, în așteptarea concluziilor raportului final cu rezultatele verificărilor derulate în urma acestei drame care a șocat o țară întreagă. Totodată, Lucian Bode a făcut referire și la cazul polițiștilor de la Secția 16, în dosarul în care sunt acuzații de tortură.

”A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură (…) v-o anunț acum în premieră (…): am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanaliză a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal înregistrate în ultimele 24 de luni – asta pentru a identifica eventuale situații în care petenții amenință cu săvârșirea unor acte de violență. Aceasta este încă o măsură rezultată în urma raportului preliminar, raportul final – în câteva zile“, a precizat ministrul Bode, luni dimineață, în contextul nenorocirii de la Onești, caz care a dus, în primă fază, la schimbarea conducerii IPJ Bacău și a Poliției Onești.

Referiri și la cazul de la Secția 16

Cât privește situația de la secția 16 din Capitală, unde au existat acuzații de tortură, într-un dosar în care trei polițiști au fost trimiși în arest preventiv, iar alții sub control judiciar, Bode a declarat: ”Ce s-a întâmplat la Secția 16 (…) nu face cinste acestor, deocamdată, angajați ai Poliției Române. (…) Avem toleranță zero față de astfel de activități, față de astfel de indivizi. Opinia publică a fost oripilată să vadă de ce sunt în stare așa-ziși polițiști.
Până la urmă, ei au săvârșit aceste fapte purtând uniforma de polițist. (…) Și o să vă rog să fiți atenți la ce va urma în perioada următoare, în zilele următoare, să vă uitați cam la ce nivel îmi doresc să se acționeze în Poliția Română în astfel de situații”.

Ultimele stiri

  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Exit mobile version