AcasăJUSTIȚIENouă polițiști din Capitală, audiați pentru tortură! (VIDEO)

Nouă polițiști din Capitală, audiați pentru tortură! (VIDEO)

politiaNouă polițiști din Capitală, audiați pentru tortură! (VIDEO)

Mai mulți polițiști sunt cercetați într-un dosar în care sunt acuzați că au răpit și torturat două persoane.

Este vorba despre 9 agenți de poliție, 7 de la secția 16 din Capitală, unul de la Poliția Ilfov. Despre cea de-a noua persoană nu sunt, în acest moment, informații.

Aceștia au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, transmite Antena 3. Surse apropiate anchetei spun că este posibil ca oamenii legii să fie reținuți pentru 24 de ore iar, mai apoi, prezentate în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate.

La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Victimele, duse pe câmp și torturate

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2020, doi bărbați au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16.

Totul a pornit după ce victimele, în vârstă de 39, respectiv 51 de ani, au intervenit când au văzut că oamenii legii bruschează o persoană, la stația de metrou Eroii Revoluției. Li s-a atras atenția că nu poartă mască de protecţie, după care a pornit cearta. Unul dintre ei a fost băgat într-o maşină, iar celălalt în alta.

Acesta din urmă ar fi fost eliberat după scurt timp, dar celălalt ar fi fost dus pe un câmp din apropierea comunei Jilava. Acolo a fost bătut cu bastonul la tălpile goale. Mai mult, se pare că un agent ar fi urinat pe el la finalul torturii. După ce a fost abandonat de poliţişti, el ar fi plecat şchiopătând spre oraş. A luat legătura cu prietenul său şi a doua zi a sunat la Poliţie. Au venit poliţiştii de la Secţia 16, la care lucrau chiar unii dintre agresori.

author avatar
Andreea Vlad
426 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger