Cauta

Semnalul venit de la Iohannis: ”Coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect”. Ce îl nemulțumește – VIDEO

(sursa foto: Klaus Iohannis/facebook)

Klaus Iohannis a fost, miercuri, în vizită în Parcul Natural Comana, din județul Giurgiu, unde s-a plimbat cu barca și a abordat aspecte ce țin de mediu, dar, ajuns în fața reprezentanților presei, a răspuns și întrebărilor jurnaliștilor.

Pe lângă chestiuni ce țin de campania de guvernare, dar și de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), presa a vrut să afle de la președinte dacă e mulțumit de modul în care funcționează coaliția de guvernare.

Și până să anunțe o concluzie, președintele a amintit de situația de anul trecut de la nivelul alianței aflate la guvernare. ”Să ne amintim cum a apărut această coaliţie şi cum s-au poziţionat unii faţă de alţii cei care sunt acum împreună. Noi am avut (…) la sfârşitul anului trecut campanie electorală şi aproape s-au duelat în public. Vă daţi seama că o astfel de coaliţie are nevoie de timp până când se rodează, până când mecanismele funcţionează foarte bine. Şi având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect”, a punctat Klaus Iohannis.

”SIIJ nu a fost desfiinţat, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face”

În acest context, președintele a amintit discuțiile privind desființarea așa-numitei Secții Speciale – Secția pentru investigarea Infracțiunilor din Justiție, în această privință fiind arătat cu degetul Stelian Ion, actualul ministru al Justiției.

”Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţat, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucruri. Sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru, dar această formulă sunt convins că poate să funcţioneze”, a declarat Iohannis.

Ce anunțase Stelian Ion zilele trecute

Pe de altă parte, zilele trecute, Stelian Ion anunțase, pe pagina sa de Facebook, ”pași concreți pentru a repara legile, pentru combaterea corupției și pentru un sistem de justiție eficient”.

Și anume:

”➡️ Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, existând un acord în coaliție pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observații și propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiției le va analiza și le va prelua pe cele care aduc soluții îmbunătățite.
➡️ Lansăm, de asemenea, în dezbatere publică Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2021 – 2025.
➡️ Am prezentat coaliției proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecție a celor care semnalează fapte de corupție sau comportamente neetice în instituțiile de stat, dar și în mediul privat. Voi discuta și cu reprezentanții administrației locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării”, a transmis ministrul Justiției, pe 27 iulie, pe rețeaua de socializare.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version