AcasăPoliticaHaos la Primăria Capitalei! Nicușor Dan, ”executat” de gașca lui Vlad Voiculescu....

Haos la Primăria Capitalei! Nicușor Dan, ”executat” de gașca lui Vlad Voiculescu. Miliardele PMB încaieră Coaliția PNL-USR PLUS

Haos la Primăria Capitalei! Nicușor Dan, ”executat” de gașca lui Vlad Voiculescu. Miliardele PMB încaieră Coaliția PNL-USR PLUS

Situație dificilă pentru actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, care, după cum mulți au remarcat, a primit o lovitură dură din partea USR-ului, formațiunea politică pe care a fondat-o și a condus-o, până la un moment dat.

S-a aflat că bugetul propus pentru acest an nu a fost adoptat în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

Au fost 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” și nu mai puțin de 14 abțineri, astfel că, din câte s-a anunțat la finele întrunirii Consiliului General, de la microfonul din sala de ședință, ”din păcate, bugetul Municipiului București nu a fost adoptat, aceasta este situația”.

Firea: Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?

Deja a venit și o primă reacție -fulger pe acest subiect, din partea social-democratei Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. ”Bugetul propus de noul primar al Capitalei a căzut! Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?

Ce s-a ales de garanția unui trai mai bun? Unde sunt: salariul de 1400 euro, apa caldă, investițiile?”, întreabă Firea, via Facebook.

USR PLUS dăduse semnalul

Încă de seara trecută, înainte ca bugetului pentru Capitală să fie suspus votului în cadrul ședinței CGMB-ului, din direcția USR PLUS se dăduseră glas unor nemulțumiri la adresa proiectului. Prin vocea lui Horia Tomescu – viceprimarul despre care în presă s-a scris că ar fi un apropiat al fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, recent demis din Guvern – se anunțase că ”actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor pe care le-am asumat în fața cetățenilor”.

În bugetul de anul acesta avem estimate venituri de aproape 7 miliarde (de lei – n.n.). Am fost surprins să văd prinsă această sumă în buget, pentru că în toate discuțiile pe care le-am avut cu primarul și cu directorii din primărie sumele avansate au fost în jur de 4,5 – 5 miliarde de lei.

Atunci când am văzut proiectul de buget pus în dezbatere publică și am văzut suma de 7 miliarde, am cerut notele de fundamentare, adică explicațiile pe care se bazează aceste sume. Răspunsul primit de la direcțiile din Primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor. Avem deci motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste”, a susținut Tomescu.

”Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat”

Viceprimarul a anunțat și ce anume cer reprezentanții USR PLUS: și anume noi discuții pe buget. ”Avem responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București. Nu se reformează nimic. Aceasta este o mare nemulțumire a noastră, indiferent că vorbim de aparatul primăriei, de subordonate, de managementul Administrației Spitalelor. Vrem să ne așezăm la masă, să discutăm și să venim în fața bucureștenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale și care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru București.

Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. (…) Noi nu am venit aici să ne jucăm. Avem o responsabilitate. (…) Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde. Există deja o decizie oficială a conducerii politice. Asta nu înseamnă că investițiile pe acest an nu se vor realiza. Imediat ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, grupul de consilieri USR PLUS din Consiliul General îl va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuțiilor în cel mai scurt timp posibil și să facem un buget pentru bucureșteni”, a mai susținut Tomescu.

320 afisari

5 COMENTARII

  1. Securistul Vladut, venise cu un ordin precis la MS, acum ca a dat chix, trebuie ca agentura sa lucreze

  2. Buba este dreptul la semnatura al viceprimarului Tomescu , omul pus de Voiculescu in locul sau cand a fost propus ministru si s-a umplut de ” respect „.

  3. PNL a votat bugetul desi nici viceprimarul PNL nu are drept la semnatura , o bila neagra ( alta ) pentru USR .

  4. Greed is good, cum zicea celebrul domn Gordon Gecko, asa ca ia lectii de capitalism adevarat, Nicusorule, daca nu vrei sa te manince astia de viu !! 🙂 Vezi ca te musca maimutele astea de fund de nu te vezi !! 🙂 Ha ha ha 🙂

  5. bucurestenii daca nu capoteaza gasca asta de neaveniti la primarie o sa i duca de rapa o sa ajunga vai de capul lui de oras in care o sa si dea in cap de saracie !!!!!!!!!!! afara din primarie cu incompetentii si cu jepcarii pe fata veniti sa distruga!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger