AcasăPoliticaCoaliția ne seamănă iluzia de bine

Coaliția ne seamănă iluzia de bine

Totul este perfect. Nu există probleme. Nu sunt tensiuni în coaliție. Nu se ceartă nimeni. Este o concordie cum nu a mai fost de multă vreme întâlnită. Liberalii nu reproșează nimic pluseriștilor. Ba chiar și Stelian Ion s-a prins în csardas cu Hunor și a lăsat pe mai încolo desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. A lăsat pe mai încolo în sensul de când i-o prinde pe maghiari cu garda coborâtă. Pare că și la PNL e bine și frumos. Mai există doar niște răzleți în gândire care nu vor să înțeleagă că viitorul președinte de partid va fi cel numit de Iohannis, nu cel ales de delegați. Și dacă acesta va fi să fie Cîțu înseamnă că Marele Om Politic de la Cotroceni a făcut o mișcare înțeleaptă. Îl contrazice cineva?

Nici Ghinea nu prea înțelege la ce se referă când vorbește despre PNRR

Singurul care face notă discordantă este PSD, care cere socoteală ba pentru miliardele împrumutate și despre care nimeni nu spune pe ce s-au risipit, ba caută mereu sămânță de scandal cu Planul Național de Redresare și Reziliență, spunând că mai devreme de începutul lui 2022 nu vom vedea vreun ban.

Strategia investirii în împrumuturi

Cristian Ghinea, ministrul responsabil cu necazul ăsta, combate la greu. Și o face atât de bine încât nu ai ce să îi reproșezi. În primul rând, pentru că nu o face în română, ci într-o limbă născocită special pentru asemenea momente. Apoi, nici el nu înțelege mare lucru din ce îndrugă. N-o spun cu răutate, dar luați-i intervențiile la puricat și veți vedea cum explicațiile lui se duc pe apa tehnicismului la vale și rămân numai miștocărerile cu care îi persiflează pe social democrați. Bineînțeles, pupilul Monicăi Macovei spune că nu sunt probleme cu banii, îi vom lua.

Dan Barna a luptat în prima linie Nu se știe cu cine

Că alte țări i-au luat deja sau li s-au aprobat planurile nu e o problemă. Sigur că nu e o problemă, numai că noi am pierdut deja avansul la care aveam dreptul. Și chiar nu cred că e o problemă, Cîțu va ști să facă repede un împrumut care să acopere lipsa, apoi un împrumut care să stingă împrumutul anterior și alt împrumut care să acopere încă un împrumut. Banii României se investesc în mod chibzuit, spune el. Desigur, investim în împrumuturi.

Care sunt obiectivele?

Nici scandalurile din PNL nu ne deranjează. Fac parte din tipicul local, din strategia îmbuibării politice și a trasului preșului de sub picioare. Domnii aceștia care acum se suduie de doctrină și de fotoliile de șef au pretenția să ne conducă. Nu știi dacă e mai bine să râzi sau să plângi. Ne vor conduce împreună cu USR PLUS, ală cărei mostre de inteligență politică pun pe gânduri lumea civilizată. “Practic, în toată această perioadă, în toţi aceşti ani ai primului mandat de preşedinte USR şi acum de co-preşedinte USR-PLUS, am reuşit să duc partidul acesta la obiectivele pe care împreună cu colegii mei ni le-am asumat. Cred că sunt nişte argumente foarte bune pentru a duce mai departe un proiect în care cred foarte mult şi colegii din USR – PLUS văd lucrul acesta că în toate luptele grele şi importante ale USR-PLUS am fost în prima linie. Această prezenţă în toate bătăliile şi atunci când ploua cu scuipaţii şi atunci când lumea ne striga numele şi striga bravo USR, am fost acolo şi ăsta este unul din lucrurile importante pe care un liber trebuie să le transmită membrilor din partidul său”, a afirmat Dan Barna. Superb, dar care erau obiectivele?

Mai stați mult?

Coaliția ne seamănă impresia de bine. Cu de-a sila. O face cu sârg, sfidând inteligența națiunii care a observat că între discurs și faptă este mare diferență. O face într-o limbă aparte, într-o limbă în care există numai timpul viitor. Totul va fi, nimic nu este acum. O face într-o limbă de promisiuni, din care prezentul a fost șters. De două luni de zile se zbuciumă cu desființarea SIIJ. Tot de două luni se zbat și liberalii să-și dea în cap sau să-și rupă singuri picioarele. Două luni în care premierul s-a înfipt în banii țării pentru a-și aranja funcția de la partid. Două luni în care au avut noroc că nemulțumiții nu le-au bătut la poartă, să-i întrebe ori cât mai stau, ori de ce nu pleacă.

author avatar
Valentin Boeru
1.221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger