Cauta

Alegeri în Ungaria. UDMR, deja cu pretenții în Ardeal! / „Un lucru e cert”

Mesaj sonor de la vârful UDMR, după alegerile din Ungaria. Se ridică deja cu pretenții în Ardeal: „Un lucru e cert” (sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor)

După ce Viktor Orban și-a proclamat victoria în alegerile parlamentare de duminică, în urma cărora obține al patrulea mandat de premier, liderul UDMR a reacționat. Și nu oricum. Ci dând ca sigur faptul că, în următorii patru ani, „cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important” pentru Executivul de la Budapesta.

După ce s-a aflat că partidul lui Viktor Orban a ieșit pe primul loc la scrutinul din 3 aprilie, Kalemen Hunor a ținut să transmită felicitări Fidesz-KDNP, „pentru rezultatul alegerilor”.

„Rezultatele preliminare arată că, cu o participare ridicată de aproximativ 70 la sută, alianța de partid care a format actualul guvern a câștigat cu încredere”, a scris liderul UDMR, luni dimineață, pe Facebook.

Citiți și: ALEGERI ÎN UNGARIA. Viktor Orban, mesaj direct transmis Bruxellesului! / Maghiarii dau cu flit UE – VIDEO

Zelenski, mesaj tăios pentru Viktor Orban, chiar în ziua alegerilor parlamentare din Ungaria

Kelemen Hunor: Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei

Kelemen Hunor a adus și mulțumiri publice maghiarilor din România. „Mulțumesc încă o dată poporului maghiar din România care au votat și mulțumesc organizațiilor locale ale RMDSZ și angajaților Fundației Eurotrans pentru munca depusă în ultimele luni.

De departe cea mai sonoră parte a mesajului pe care a ținut să-l transmită Kalemen Hunor, cu referire la recentele alegeri din Ungaria, e cea de la finalul postării.

Și anume: „Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”.

Din câte s-a mai aflat, după numărarea a 94% din voturile de la recentele alegeri, alianţa Fidesz-KDNP are 53%, în timp ce coaliţia de opoziţie, formată din şase partide, are 35%.

Ultimele stiri

  • Tarifele Occidentului nu vor opri dominația economică a Chinei
  • NATO nu poate supraviețui fără America
  • Agenda ecologică de la Bruxelles, o mizerie politică
  • Fiestă fără tauri!
  • Dărâmați tot! Să înceapă Lumea cu USR!
  • Accident cumplit în București! Femeie lovită mortal de o mașină
  • Val de aer rece în România. „Temperaturi mai scăzute decât în mod normal”/Când se mai încălzește vremea
  • Cursa pentru Cotroceni. Ciucă, despre scenariul în care l-ar înfrunta pe Ciolacu la prezidențiale: „Am fi competitori, nu…”
  • Incident în Capitală. Un șofer a „aterizat” cu mașina într-o fântână de la Unirii
  • Ciolacu a anunțat de când anume nu vor mai avea nevoie românii de vize în SUA: „Sunt ferm convins”
  • Exit mobile version