AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI ÎN UNGARIA. Viktor Orban, mesaj direct transmis Bruxellesului! / Maghiarii dau...

ALEGERI ÎN UNGARIA. Viktor Orban, mesaj direct transmis Bruxellesului! / Maghiarii dau cu flit UE – VIDEO

viktor orban

Liderul naționalist al Ungariei, Viktor Orban, câștigă al patrulea mandat de premier. Partidul său a ieșit pe primul loc la alegerile parlamentare de duminică, 3 aprilie. Fidesz își revendică 135 de locuri în Parlament, în timp ce alianța 56, iar partidul de extremă dreapta Patria Noastră 7, după centralizarea a 93% din voturile de pe liste.

Adresându-se unei mulțimi care își scanda numele, Orban a spus:

„Am obținut o victorie grozavă – o victorie atât de grozavă încât poate o puteți vedea de pe lună și cu siguranță de la Bruxelles.” – Viktor Orban

Administrația lui Orban a avut numeroase confruntări cu Uniunea Europeană, inclusiv în ceea ce privește neutralizarea presei și a justiției, precum și măsurile care vizează comunitatea LGBTQ – tot subiectul unui vot duminică.

Este cel mai longeviv premier din Europa

Politicianul de 58 de ani, deja cel mai longeviv șef de guvern din UE, a fost contestat de șase partide de opoziție unite care încercau să înlăture revoluția „iliberală” pe care partidul Fidesz al lui Orban a condus-o pe parcursul a 12 ani consecutivi de mandat.

După retragerea din politică a cancelarului german Angela Merkel, anunțată în 2018 și oficializată anul trecut, Viktor Orban a rămas cel mai logeviv prim-ministru din Europa, devansându-l pe olandezul Mark Rutte cu câteva luni.

Dar, cu mai mult de trei sferturi din voturi numărate, Fidesz a obținut 54% din voturi, comparativ cu 33% pentru coaliția de opoziție, potrivit rezultatelor biroului electoral național, un avans de neatins, conform France 24.

L-a menționat pe președintele Ucrainei printre „adversari”

Prezența mare la vot este o „victorie pentru democrație”, spune consilierul lui Orban, Gergely Gulyás, în timp ce prezența la vot este de așteptat să fie de aproximativ 70%.

În discursul victorie, Viktor Orban a avut grijă să îi răspundă și președintelui Ucrainei după criticile aduse în ultimele zile.

„Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şii instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei.

Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit cnn.com.

Zelenski i-a adresat mai multe critici chiar cu o zi înainte de alegerile din Ungaria premierului Viktor Orban. „Vreau să apelez la o altă persoană care nu pare să înţeleagă pe deplin ce se întâmplă nu doar în Ucraina, ci în toată Europa. Premierul Ungariei. El este practic singurul din Europa care îl susţine deschis pe Vladimir Putin.

Nu am cerut nimic special de la oficialii de la Budapesta. Nu am primit tranzitul vital al ajutorului de apărare, nu am văzut conducere morală, nu am văzut niciun efort de a opri războiul. De ce aşa?”, a declarat Volodimir Zelenski.

author avatar
Andreea Vlad
602 afisari

7 COMENTARII

  1. Doamne, nu credeam vreodata sa ma bucur pentru victoria prim-ministrului de la Budapesta !
    Felicitari Victor baci !

  2. Asta înseamnă să, ți securizeze bine tara și sa ai la cârma ei patrioți, care au știut sa anihileze ONG-urile sorosiste la timp, altfel alegerile erau fraudate demult, uitati, va la copilul obraznic al Europei, cum spun uni despre Ungaria, atât de pus la colț este de societatea europeana și nu numai, ca Germania are firma Mercedes acolo, SUA le da dreptul sa între în America fără viza de ani buni, în timp ce noi docili Europei sunt mereu la urmă

    • exact ! este mai respectat de o mie de ori Orban , ca asa zis opozant , decat carpele noastre care cica sint aliati , slugi adica . cum apare Ciuca , sau Johanis alaturi de Orban ?. de ciolacu sau restul nici nu ma gandesc .

  3. oamenii puternici nu pot fi santajati cu niste bani de UE , ca sa le accepte bizareriile lor . uitati-va la molustele noastre , rares , grupul de la cluj cu dancu in frunte , ciolacu etc

  4. In scurt timp Ungaria va iesi din organizatia satanista UE, pentru ca ungurii au un presedinte patriot,
    nu un TRADATOR CRIMINAL ca Shase Case al Romaniei.

    Romania a fost jefuita de UE mai mult decat au fost jefuite Tarile Romane in timpul Imperiului Otoman.

    Romania este o tara frumoasa, dar pacat ca este locuita de IDIOTI !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger