AcasăPoliticaAgenda ecologică de la Bruxelles, o mizerie politică

Agenda ecologică de la Bruxelles, o mizerie politică

Într-un interviu acordat Politico, vicepremierul spaniol a declarat că dorința președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a lucra cu extrema dreaptă și de a renunța la agenda ecologică a dezvăluit „o atitudine extrem de dăunătoare pentru interesele europene”. De fapt, este vorba de lupta pentru șefia Green Deal, cu sforării și interese.

 Teresa Ribera este în linie pentru a fi următorul comisar european al Madridului – parte a cabinetului format din 27 de membri care propune politica UE – după ce premierul Pedro Sánchez a desemnat-o drept principalul candidat al Partidului Socialist spaniol pentru alegerile europene. Este considerată un succesor calificat pentru a conduce de la Bruxelles agenda ecologică a UE. Un fel de rotație a cadrelor pe stil nou.

Șefa Green Deal supervizează pachetul legislativ al UE, care schimbă economia, în vederea eliminării emisiilor de gaze cu efect de seră și a refacerii naturii. Nobile obiective, dar, în primul mandat al lui von der Leyen, aceasta a fost una dintre cele mai puternice funcții, cu beneficii pe măsură. În următorul mandat, va trebui să se asigure că guvernele naționale adoptă aceste legi și, în același timp, să avanseze în ceea ce privește reglementările ecologice și investițiile strategice. Altă pacoste!

Și tocmai activismul ecologist al Teresei Ribera amenință să intre în conflict cu von der Leyen, care este favorită pentru a-și păstra rolul și care conduce campania pentru Partidul Popular European, însă vizibil distanțată de Green Deal. Prin urmare, vorbim de clasica luptă pentru putere la nivel înalt.

Toți politicienii sunt o apă și-un pământ

Adevărul este că politicienii ecologiști nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii lor din instituțiile europene: toți umblă după funcții bănoase, toți se leagă de scaune și toți vor beneficia de pensii confortabile după ce au tăiat frunza la câini.

Nici nu e de mirare  că partidele de extremă dreapta, multe dintre ele cu politici dure împotriva Green Deal, vor avea o prezență mai mare în viitorul Parlament European. Luna trecută, von der Leyen a declarat că este dispusă să colaboreze cu unele dintre aceste partide pentru a adopta legi. Doamna Ursula ar fi în stare de orice pentru a-și asigura un nou mandat.

Ribera spune că această „apropiere este o strategie teribilă care nu face decât să încurajeze cele mai extreme facțiuni”. Vorbind prin apel video cu ocazia Zilei Europei, a avertizat că miza nu putea fi mai mare: „Europa ar putea face implozie în următorii cinci ani”. Mai degrabă Europa ar face implozie din cauza politicienilor verzi, străini de soarta și preocupările europenilor. Măcar Frans Timmermans, primul șef al Green Deal, s-a retras la timp, deși se lăuda că era un socialist fără compromisuri.

Obraznică până la capăt, Ribera a declarat că “problema fermierilor nu este agenda ecologică”, iar „cei care dau vina pe Green Deal mint și cred că știu că mint.”  Ăștia sunt aleșii și candidații de la Bruxelles. Ăsta este pactul verde european.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
417 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Extratereştrii încearcă să ia legătura cu Terra? Semnalul radio misterios ce vine din Univers la fiecare 53,8 minute

Un semnal radio inexplicabil i-a lăsat pe astronomi extrem de nedumeriți. Denumit ASKAP J1935+2148, semnalul pare să se repete la fiecare 53,8 minute.Pe măsură...

Nicolae Ciucă: Fiecare dintre voi are dreptul și șansa de a-și decide propriul destin. Duminică, votați cu inima!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, vineri, un mesaj către alegători, la finalul campaniei electorale, în care vorbeşte despre importanţa fiecărui vot şi despre...
proger