AcasăNewsEuro isi da duhul

Euro isi da duhul

Economist francez Charles Gave prevesteste disparitia monedei euro

Intr-un an de zile,  moneda comunitara va deveni istorie. Pronosticul a fost dat de  cunoscutul economist francez Charles Gave.

Economist francez Charles Gave prevesteste disparitia monedei euro

Considerand ca moneda a fost disfunctionala de la inceput, Charles Gave sustine ca aceasta va disparea mai repede decat ne-am astepta. „Euro nu va mai exista intr-un an de zile. Intreaga chestie (moneda europeana – n.r) a fost disfunctionala de la inceput. (…) Renuntarea la euro si revenirea la monedele nationale va permite alocarea potrivita a investitiilor si resurselor”, a declarat economistul francez, precizand ca aceasta schimbare reprezinta „cel mai bun lucru care s-ar putea intampla pentru piete”.

Fara sa ofere prea multe detalii pe tema, Gave a explicat ca problemele vin din zona statelor care au adoptat moneda euro si care in acest moment au grave probleme financiare, precum Grecia si Portugalia. In opinia lui, aceste state risca sa traga dupa ele si restul tarilor care au moneda comunitara. Asa cum era de asteptat, economistul francez a fost imediat contrazis de alti colegi de breasla care parieaza in continuare pe euro, acestia avertizand ca renuntarea la euro ar da peste cap sistemul financiar european, bine ancorat de moneda comunitara.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger