AcasăSPORTSe vinde colecția de ceasuri a lui Michael Schumacher. Costă „doar” 5...

Se vinde colecția de ceasuri a lui Michael Schumacher. Costă „doar” 5 milioane de lire

Familia multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, a decis să scoată la licitație colecția impresionantă de ceasuri a pilotului, la 10 ani de la celebrul accident de ski, care i-a schimbat total viața.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Schumacher – care a suferit o leziune craniană traumatică în timp ce schia în Alpii francezi în decembrie 2013 – a câștigat primul său titlu mondial în F1.

Casa de licitații Christie’s va găzdui un eveniment în direct la Hotelul Four Seasons des Bergues din Geneva pe 13 mai. Acolo, opt ceasuri rare care au aparținut campionului mondial vor fi vândute și se estimează că vor aduce un total de aproximativ 5 milioane de lire sterline.

Licitația a fost organizată de soția sa, Corinna, care a ținut morțiș să păstreze privată viața familiei după tragedia care s-a petrecut acum puțin peste un deceniu.

Cel mai scump ceas scos la vânzare este un model unic FP Journe Vagabondage 1, pe care Schumacher l-a primit cadou de la fostul său șef de la Ferrari și fostul șef F1, Jean Todt.

Ceasul, model unic, a fost cadou de Crăciun în 2004 pentru a marca al șaptelea și ultimul său titlu de campion mondial. Se estimează că acest exemplar ar costa între 1,4 milioane și 2,7 milioane de lire sterline.

Cu un an înainte, Todt i-a mai dăruit lui ‘Schumi’ un Audemars Piguet Royal Oak, care este și el disponibil la licitație. Acesta este însă mai ieftin, fiind evaluat între 200.000 și 340.000 de lire sterline.

Un alt ceas primit în dar de Schumacher, care va fi scos la licitație este un Rolex Daytona, din aur de 14 karate, un cadou de la fostul său manager, Willi Weber. Nici acesta nu va fi ieftin. Specialiștii spun că ar putea fi vândut cu aproape 700.000 de lire sterline.

author avatar
Mihail Ioan
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger