Cauta

Ce-ai facut, Sanmartean, pana la varsta pensiei?

Nu sunt ziarici de televizie, am o zestre de articole care imi va tezauriza numele, asa ca nu ma intereseaza sa fiu popular. Regret, dar nu ma entuziasmez la gramada.

Sanmartean a intrat in repriza a doua a meciului cu Finlanda, jocul s-a inviorat, dar nu s-a luminat, bravo, Mos Putoare! Dar ce vreti, coristilor, cu balerina asta, care are momente de inspiratie la varsta varicelor si a coxartrozei? Toate la timpul lor! Unde era Sanmartean cand colegii lui de generatie – Mutu, Pancu si Chivu – straluceau, chiar straluceau? Fiecare pe cont propriu, dar acesti fotbalisti straluceau. Sanmartean e o proiectie ciudata, e nostalgia unei perioade pe care n-a trait-o, e un fel de propriul lui bunic. Are 35 de ani si dezvolta o estetica a anilor ’70-’80. Si aici nu ma refer la orfevrieri ca Dobrin, Balaci, Dumitrache, Marcel Raducanu, Cartu, Gabor, Orac. Sanmartean e la nivelul Giuchici, Marin Barbu „Magiun” si un sfert de Fane Petcu, daca-i mai stie cineva. Rapidul era in B pe vremea aia, dar Stefan Popa, Ion Ion, Nae Manea si „Bimbo Cobra” Paraschiv mingicareau cu acelasi farmec ca Sanmartean. Si la Steaua de azi stiu un driblangiu peste mimoza Sanmartean — Lutu al lui Gigi.

Daca nu mai avem fotbalisti, nu-l asezati pe Sanmartean langa Hagi, ca e foarte, foarte departe si de Danut Lupu! Sau de Marcel Coras, caruia i se zicea „Dulapul”, dar proteja mingea, dribla si lovea cu exteriorul mai bine decat 300 de Sanmarteni. Ce-ai facut, Sanmartean, pana la 35 de ani? Ai stat acoperit, esti spion? Ai fost in adormire, esti mason?

Imi aduc aminte de o faza cu Sanmartean. Vaslui intalnea o echipa italiana, in cupele europene. Balerina noastra s-a remarcat printr-o pirueta, si-a depasit adversarul cu eleganta, iar comentatorii se extaziau „faza de Messi, faza de Messi!”. Cam asa a fost, dar Messi, dupa astfel de faze, da si goluri. Sanmartean a obtinut un out.

 

Ultimele stiri

  • 20.500 de euro în China și 42.000 de euro în UE. Bruxelles pierde războiul mașinilor electrice cu Beijingul?
  • Momentul adevărului. Prosumatorii creează dezechilibre uriașe în sistem
  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Exit mobile version