Cauta

Gata, Zuckerman și-a găsit serviciu în România!

Iată că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră confirmă pe deplin și ”ținta finală” a planului lui Adrian Zuckerman de a ”se alege” totuși cu ceva după mandatul de doar un an și un pic ca ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. De altfel, planurile financiare pe persoană fizică ale avocatului Adrian Zuckerman includ în primul rând recuperarea sutelor de mii de dolari pe care acesta le-a donat în avans pentru campania electorală a lui Donald Trump. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, mai ales că oricum îl păștea ”mazilirea” din partea noii Administrații democrate, bine sfătuit de niște băieți deștepți ai sistemului, Adrian Zuckerman este cel care a solicitat și insistat pentru încetarea de îndată a mandatului său de ambasador al SUA în România.

Uite de ce s a bătut Zuckerman pentru contractele AECOM Cernavodă și PATRIOT

În schimb, astfel eliberat de restricțiile specifice diplomației, Adrian Zuckerman joacă de acum totul pe cartea ”atârnării” ca și reprezentant al unor mari companii americane în țara noastră. Ceea ce și explică lobby-ul de-a dreptul deșănțat făcut în ultima vreme de către deja fostul ambasador american pe lângă Ministerul Apărării Naționale și cel al Economiei. Întrucât cele două companii la care deja Adrian Zuckerman și-a depus CV-ul și speră că astfel și-a găsit de lucru în România și după încetarea mandatului său de ambasador sunt două importante companii americane. Unele puternic susținute de acesta : AECOM și Lockheed Martin!

Uite cine e AECOM din Chicago!

Adrian Zuckerman s-a suit cu bocancii pe orice principiu al diplomației pentru a băga pe gâtul autorităților române ”contractul de la Cernavodă”. Astfel că, timorați ca de obicei, demnitarii români au parafat în cele din urmă o înțelegere pentru retehnologizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă. Una care, nu trebuie uitat, a fost creată și funcționează cu tehnologie de care dispun Franța și Canada! Numai că, în urma presiunilor ambasadorului Zuckerman, acordul interguvernamental semnat pentru o linie de finanțare de 7 miliarde dolari cu EXIM US pentru construirea Unităților 3 și 4 și retehnologizarea Unității 1 prevede încredințarea contractului către grupul american AECOM.

Ciucă trebuie ținut aproape până în martie

Numai că, așa după cum avertizam încă din 10 octombrie, AECOM, compania americană aleasă fără nicio licitație să implementeze pachetul financiar este expertă în astfel de ”pachete strategice”. Mai ales în Chicago, acolo unde s-a născut acest mit. Dar chiar să nu fi reușit niciun demnitar român să priceapă barem după ”google translate” cine este de fapt controversata – chiar acasă, la Chicago!- AECOM? ”URS,an AECOM subsidiary, and Bechtel National used deficient material in their work on a nuclear weapons facility in Washington State. AECOM paid the US Department of Energy $ 57,5 milion in November 2016 to settle the claims, but denied wrongdoing”. Iar acum, Zuckerman speră să își fi găsit serviciu ca și reprezentant al AECOM în România, un fel de supervisor al derulării contractului de la Cernavodă.

În martie vine președintele Lockheed!

În paralel însă cu această pistă, Adrian Zuckerman încearcă să dea marea lovitură în luna martie, atunci când la București va ”descinde” chiar președintele companiei Lockheed Martin. Compania căreia, prin intermediul ministrului Apărării Naționale i-a fost încredințat fără licitație contractul pentru furnizarea rachetelro PATRIOT, în valoare totală de 3,9 miliarde dolari. Plus că o singură rachetă costă apoi 8 milioane dolari…Și cum Lockheed Martin a mai primit prin încredințare directă și alte contracte substanțiale, tot pe axa ”Ciucă – Zuckerman”, cel din urmă speră că se va afla în pole position pentru ocuparea unei funcții în România. Mai ales că speră că obediența ministrului Apărării nu se va schimba până atunci.

Ultimele stiri

  • 20.500 de euro în China și 42.000 de euro în UE. Bruxelles pierde războiul mașinilor electrice cu Beijingul?
  • Momentul adevărului. Prosumatorii creează dezechilibre uriașe în sistem
  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Exit mobile version