Cauta

Dosarul 8069: Austria FURĂ România prin FANTOME CIPRIOTE din Africa de Sud!

Marile companii austriece, conduse în România de ciprioți

Statul român, de drept, ticăloșit sau eșuat, așa cum  o fi el de fapt stă tot în genunchi în fața ”stăpânilor Coloniei”. Pentru că, ei bine, România nu are un singur stăpân, ci mai mulți! Unii dintre aceștia fiind grupați în așa-numita ”Coloană a 5-a săsească”, falangă economico-financiară dezvoltată pe ”osatura” Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania.

Holzindustrie KronospanEgger Și ce a mai rămas din pădurile Bucovinei

Iar dincolo de festivalurile culturale organizate, sponsorii ”Coloanei” au constituit o adevărată ”Frăție” formată dintr-o suveică nebună de firme care își ”decontează” între ele diverse plăți invocate pentru ca nici măcar un leuț să nu se scurgă către statul român mai mult ”decât trebuie”… Ca și pentru subcontractorii și prestatorii de servicii ai marilor companii austriece, dacă, ghinionul lor, aceștia sunt români… Astfel că instituțiile statului român, oricum timorate de eticheta de ”oamenii președintelui” de care se bucură marii oameni de afaceri austrieci sunt neputincioase în fața sistemului ”contractelor intragrup” semnate între ele de sutele de firme cu aceeași ”mamă”. Ca să nu mai vorbim că ”noii grofi” nu se sfiesc să își dea afacerile de miliarde de euro din România, chiar în documentele oficiale de înființare și funcționare, pe mâna unor ”fantome” cu domiciliul în Malta, cetățenie cipriotă și născuți în Africa de Sud!

De la Spiros Spyrou la Hajigeroghi Lambros

Și, totuși, a existat și o excepție de la umilitorul tratament pe care demnitarii și instituțiile statului român îl suport deja cu prea multă slugărnicie. Este vorba de Dosarul nr. 8069/P/2014. Cel în care o mână de polițiști, procurori și ofițeri de informații au demonstrat că, dacă se vrea, atunci se și poate.

DOCUMENT Ordonanța procurorului

Dosarul ”explodând” după ce una dintre cele mai influente companii austriece din țara noastră a refuzat pur și simplu să îi plătească  ”pe români”! Da, da, ați citit bine! Unul din șefii companiei austriece neavând nicio jenă în a le arunca în față reprezentanților unei societăți comerciale care prestaseră serviciile din contract că ”vouă nu vă mai dăm nimic, că sunteți români”! Și uite cum, după ce au fost implicați până peste gât în scandalul defrișărilor ilegale care au ”ras” Bucovina, austriecii de la Kronospan au fost nevoiți pentru prima oară să dea explicații în fața organelor penale românești. Totul după ce, în ciuda nenumăratelor presiuni și ale telefoanelor operative care anunțau că este vorba despre chiar ”oamenii președintelui”, organul de cercetare al poliției judiciare a dispus totuși începerea urmăririi penale. După care și procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus, al rândul său, punerea în mișcare a urmăririi penale. Iar după cum reiese din ordonanța procurorului pe care o publicăm astăzi, inculpații SC Kronospan Zona Liberă Constanța și directorul general Muller Christian au fost acuzați oficial de faptul că ”au indus în eroare pe persoana vătămată, în calitate de societate prestatoare, prin prezentarea ca adevărată a situației mincinoase că urmare a serviciilor prestate îi va pune la dispoziție documentele necesare pentru eliberarea facturilor, fără a realiza însă acest lucru, cu scopul de a obține SC Kronospan Zona Liberă Constanța SRL folosul injust constând în neplata serviciilor prestate”.

Cine sunt sponsorii Asociației Sașilor Transilvăneni

A fost însă nevoie de audierea directorului Muller care și-a dat ochii peste cap la propriu și a punerii sub sechestru, pentru ca austriecii să facă primul pas înapoi. Atunci când s-a solicitat oficial audierea misteriosului administrator al companiei austriece… Un cetățean cipriot Spiros Spyrou, născut în Africa de Sud și care nu a călcat niciodată prin România. Pentru că pur și simplu nu ar exista, după cum se sesiza în raportul informativ care  avertiza asupra acestui fenomen. Mai multe companii austriece cu afaceri de miliarde de euro în România având trecuți în acte, drept administratori, cetățeni ciprioți declarați ca născuți în Africa de Sud și de care nu a auzit nimeni niciodată, dar să îi și mai vadă!

Însă pe toate celelalte ”fronturi” deschise, statul român a pierdut. Cu toate că extrem de avansată era și ancheta în care era documentat cum aceeași companie folosea la export, drept ”ambalaj declarat”, aceiași paleți de pal melaminat ca și marfa propriu-zisă. Astfel că, la 10 paleți, doi paleți suplimentari erau declarați ”ambalaj”.

Singura schimbare fiind cea a numelui firmei din Cipru și a administratorului… Cipriotul Spiros Spyrou fiind înlocuit de … cipriotul Hajigeorgi Lambros. Statul român fiind neputincios în a reuși identificarea unor astfel de ”ciprioți africani”, așa că… ”prinde orbul, scoate-i ochii”!

O țară prea mică pentru familia Kaindl

La fel eșuând și ancheta declanșată după mitingurile de protest ale locuitorilor din Sebeș care denunțau  deschiderea uneia dintre cele mai poluante fabrici de produse chimice – formadelhidă -din România. Sau a fabricii din Brașov care funcționa fără avize în cartierul Stupeni. Însă, de fiecare dată, companiile austriece se pierdeau în ceața a zeci de firme off-shore din Nicosia, Cipru. Toate acestea fiind legate între ele prin alte firme intermediare, reunite și controlate prin alte societăți înregistrate de această dată în Vaduz, Malta. Acolo unde funcționează și ”fundația cupolă” Betuva. Fundație ”colectoare” pentru adevăratul proprietar al imperiului, familia Kaindl. Cea care are afacerile securizate în Elveția!

Românii protestează în stradă demnitarii tac în fața stăpânilor

Ce este drept, nici măcar Germania nu a putut înfrânge total familia austriacă Kaindl în imensul scandal de evaziune fiscală derulat după inculparea lui Peter Kaindl. Cel care controlează și afacerile Kronospan din România, prin off-shore-ul Kronospan Holding Ltd. Din Cipru, bineînțeles. Totuși, Peter Kaindl a fost acuzat că a fraudat, în calitate de co-manager al fabricilor din Sandebeck și Lampertswalde, Germania, sistemul de taxe cu 25,5 milioane de euro și cu 5,7 milioane euro Banca de Dezvoltare a Saxoniei. Divizia de Criminalitate Macroeconomică a Tribunalului Districtual din Paderborn reușind amendarea sa cu suma de 5.000.000 euro și condamnarea la doi ani de închisoare cu eliberare condiționată.

Contracte intragrup…

A urmat o altă anchetă care s-a ”fâsâit” după ce instituțiile statului român s-au ”prăjit” instant atunci când s-au apropiat prea mult de ”soarele Puterii” austriece. Chiar după ce inspectorii Consiliului Concurenței au descins și au ridicat documentele care îl făceau pe președintele Bogdan Chirițoiu să declare public că ”au apărut noi indicii privind posibile înțelegeri între companiile din domeniul prelucrării masei lemnoase pentru împărțirea pieței, surselor de aprovizionare și fixarea prețurilor în cadrul licitațiilor organizate”.

Cum însă companiile vizate erau tocmai austriecele Kronospan Sebeș SA, Holzindustrie  Schweighofer și Egger România, cu toate conduse de membri ai ”coloanei a 5-a săsești”…

La fel cum nicio altă instituție a statului nu a sărit în sprijinul inspectorilor fiscali ieșeni care au constatat că ”firmele din România ale grupului austriac Egger au trecut la cheltuieli deductibile contracte de zeci de milioane de lei semnate cu „firma mamă și firme surori” pentru utilizarea mărcilor Egger și achiziția de mărfuri intragrup”…

Astfel că statul român nu a  văzut nici de aici vreun leu, fiind nevoit să asprească și mai mult prigoana asupra investitorilor români.

Ultimele stiri

  • O vară crudă pentru investitori
  • Isprăvile Comisiei Europene: noua armă antisubvenții trage cu gloanțe oarbe
  • Politburo 2.0
  • Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu șochează din nou! Ce a putut să o întrebe pe mama Robertei, tânăra moartă în cumplitul accident
  • Uniunea Europeană se transformă într-o șandrama
  • Ucraina trimite pușcăriași să lupte cu rușii. Se pot înscrie și cei condamnați pentru o singură crimă
  • Ipocrizia și ecologia. Biden vs Big Oil
  • Coco Chanel la ei și Co-Co la noi
  • Ciolacu cere controale: „Unii comercianți au scăzut gramajul la produse. E de fapt o scumpire camuflată”
  • Ministrul Alina Gorghiu, gafă în direct la radio/Cum a „fracturat” limba română – VIDEO
  • Exit mobile version