AcasăPoliticaUcraina trimite pușcăriași să lupte cu rușii. Se pot înscrie și cei...

Ucraina trimite pușcăriași să lupte cu rușii. Se pot înscrie și cei condamnați pentru o singură crimă

Ucraina va începe să recruteze deținuți pentru front, în conformitate cu o nouă lege menită să îi consolideze forțele din prima linie a războiului cu Rusia

Ucraina va începe să recruteze deținuți  pentru front, în conformitate cu o nouă lege menită să îi consolideze forțele din prima linie a războiului cu Rusia.

Folosind o tactică pe care Moscova s-a bazat în 2022, Kievul va oferi anumitor condamnați o cale spre libertate dacă sunt dispuși să se alăture unei unități de luptă.

Proiectul de lege, aprobat miercuri de parlamentul ucrainean, este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri menite să mobilizeze mai mulți oameni pentru a înlocui soldații epuizați pe linia frontului. Pentru a intra în vigoare, mai are nevoie de semnătura președintelui Volodimir Zelenski.

Mii de noi recruți ieșiți de după gratii

Se așteaptă ca această campanie de înrolare a condamnaților să aibă ca rezultat câteva mii de noi recruți dintr-o populație penitenciară de aproximativ 20.000 de persoane, a declarat David Arakhamia, un oficial de rang înalt, citat de FT.  Aceasta este o fracțiune din sutele de mii de soldați  de care Ucraina spune că are nevoie în acest an pentru a ține în loc forțele Rusiei.

Printre condamnații neeligibili se numără criminalii în serie, traficanții de droguri și cei vinovați de violență sexuală, corupție și infracțiuni legate de securitatea națională, potrivit Olenei Șuliak, deputat din partidul lui Zelenski.

Cei condamnați pentru o singură crimă se pot înscrie, dar ar fi excluși automat dacă ar fi găsiți vinovați și de viol. De asemenea, foștii politicieni și miniștri de rang înalt care execută pedepse cu închisoarea nu au voie să se înroleze.

Șuliak a recunoscut  că legea are potențialul de a „provoca o reacție violentă din partea societății”, dar “a fost elaborată împreună cu ministerele apărării și justiției, precum și cu forțele armate”.

„Este posibil să rezistăm în condițiile unui război total împotriva unui inamic cu mai multe resurse doar prin consolidarea tuturor forțelor noastre. Acest proiect de lege se referă la lupta noastră și la păstrarea statalității ucrainene”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Deținuții ucraineni care se oferă voluntari trebuie să se supună unui test de sănătate fizică și psihică și să mai aibă cel puțin trei ani de executat din pedeapsă. Aceștia vor servi în unități speciale atât timp cât războiul continuă sau până când vor fi demobilizați.

Nerespectarea serviciului militar sau încercarea de a dezerta vor fi pedepsite cu cinci până la zece ani de închisoare. În cazul în care comit o altă infracțiune în timpul serviciului militar, la aceasta se va adăuga și restul pedepsei anterioare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
330 afisari

4 COMENTARII

  1. Disperare mare la… Washington 😀😀😀. Leprele colonialiste sua, cu tot ajutorul intregii haite de hiene uenato, nu i clintesc pe rudi, ba o ia si n gurita pe tot frontul. Asa zisele lor arme valireaza cat ei, adica nimic. Si inca n au intrat chinezii😀😀😀. SUA VA DISPAREA PRIMA 😀😀😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger