Cauta

Schema de tratament a pacienților COVID-19, MODIFICATĂ! Costul rămâne uriaș! / „Atâta amar de bani cheltuiți, o țară blocată și cu buzunarele sparte”

ati

Schema de tratament a pacienților COVID-19, MODIFICATĂ! Costul rămâne uriaș! / „Atâta amar de bani cheltuiți, o țară blocată și cu buzunarele sparte”

Ministerul Sănătății a modificat protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Documentul, care are 12 pagini, a fost publicat în Monitorul Oficial și conține toate medicamentele indicate în diversele forme ale bolii, dar și complicațiilor ei la nivel de organ, sistem sau organism pe de-a întregul.

Dintre antivirale, cu niveluri variabile de eficacitate, rămân în lista de produse favipiravir, remdesivir, molnupiravir și combinația nirmatrelvir/ ritonavir (Paxlovid), respectiv anticorpii monoclonali / ”vimabi”, a transmis medicul Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

„Având în vedere acumularea de noi date clinice, precum și monitorizarea și îngrijirea în ambulatoriu a tot mai mulți pacienți, Comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății propune un protocol de tratament revizuit pentru pacienții adulți. Acest protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 abordează cazul general al pacienților cu COVID-19, fără a detalia situații particulare. Pentru realizarea acestuia au fost analizate prevederile documentelor emise de Organizația Mondială a Sănătății și de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, ale unor ghiduri terapeutice și alte materiale publicate de la realizarea versiunii anterioare.”, transmite Ministerul Sănătății.

10.000 de euro pentru tratarea unui pacient Covid în stare gravă

Tratarea unui caz grav de Covid-19 poate să coste statul român și 10.000 de euro și duce în final la cheltuieli de 250 de milioane de euro pe an, susține medicul Gabriel Diaconu.

„Vorbim de bani ai contribuabilului. Banii tăi. Indiferent dacă sunt prin contribuție directă la sănătate, sau indirect prin povara economică, cea pe care o simți când te duci să-ți iei pâine, combustibil, haine șamd. (…) Nu există tratamente gratuite. Tu plătești pentru ele, într-un fel sau altul. Statul mai pune și el o parte, și îți spune că accesul e gratuit. Accesul da. Tratamentul nu. Doar că nu scoți tu banii din buzunar. Sau nu pe moment.”, spune medicul într-o postare pe Facebook.

„Atâta amar de bani cheltuiți, atâta amar punct, o țară blocată și cu buzunarele sparte, și pentru ce? Pentru gargara zilnică a unor specii libidinoase de scatofagi, care te fac și pe tine, și pe tine, și pe tine la buzunar, în timp ce-ți propun că medicii sunt vânduți industriei farmaceutice, și că fac reclamă la medicamente, la vaccinuri, că-și trag șpăgi grase din promovarea de produse. Mai gândește-te un pic.”, a precizat Gabriel Diaconu.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version