AcasăCORONAVIRUSEroii din linia întâi au comis-o din nou:"Au omorât-o cu zile!"

Eroii din linia întâi au comis-o din nou:”Au omorât-o cu zile!”

Mihaela Arhire, în vârstă de 62 de ani, fără comorbidități, a avut ghinionul să ajungă în spital suspectă de Covid și să fie tratată de ”eroii din linia întâi”. Fratele ei, Laurențiu Predescu, ne spune că medicii din spital au omorât-o cu zile, și vrea să facă plângere penală împotriva acestora. Un lucru care l-a frapat în vizita făcută la ATI Covid a fost că el era singurul pe care l-au îmbrăcat în combinezonul de protecție, celelalte cadre medicale având doar mască sanitară. 

Viața Mihaelei Arhire nu a contat pentru medici

Da, știm, eroii din linia întâi, din secțiile ATI, care nu au timp nici să bea un pahar cu apă de atâta muncă și zbatere. Din păcate însă, mărturiile oamenilor contrazic această imagine pe care și-au creat-o. Laurențiu Predescu ne povestește, cu lacrimi de durere în glas, povestea surorii lui, Mihaela Arhire, pe care medicii au neglijat-o de la început până când a fost prea târziu să o mai salveze. Și, chiar dacă sistemul îi va fi potrivnic, este decis să le facă acestora plângere penală, în speranța că cineva va plăti vreodată pentru crimele comise. Singura vină pe care și-o găsește și care îl va măcina toată viața este aceea că a aflat prea târziu că în spitale medicii pot trata în acest hal bolnavii Covid, pentru că ar fi luat-o de acolo și ar fi încercat să găsească alt spital, cu alți medici, care nu și-au pierdut umanitatea.

”Sora mea a fost undeva la țară, a simțit o răceală în cursul săptămânii și s-a întors acasă, la București, și a luat un tratament, dar s-a simțit mai rău și a chemat salvarea pe data de 31 august 2021. I-au făcut testul Covid și ei și soțului și i-au găsit pe amândoi negativi, iar medicul de pe ambulanță i-a dat paracetamol și i-a zis surorii mele să nu se interneze, deși avea probleme cu respirația. I-a spus să contacteze medicul de familie. A doua zi, pe 1 septembrie, sora mea a chemat din nou Ambulanța și a cerut să fie internată. Au venit cei de la salvare și au internat-o la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan”, unde a stat până vineri după amiaza, adică pe 3 septembrie. De acolo au transferat-o la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, la ATI Covid”, ne spune Laurențiu Predescu.

Transferul i-a decis soarta

Nu se știe dacă la Spitalul Sf. Ioan i-au dat vreun tratament Mihaelei Arhire, pentru că rudele nu au reușit să obțină fișa medicală. Cert este însă că transferul la Spitalul Sf. Pantelimon i-a pecetluit soarta.

”Era vineri, ora 14.30. Noi, familia, nu am știut inițial de acest transfer, iar ulterior mi-a spus un medic că ghinionul surorii mele a fost că transferul s-a produs vineri după-amiază, când nu prea are cine să aibă grijă de ea. A plecat de la Sf. Ioan cu 30% afectare pulmonară, iar la Sf. Pantelimon, de vineri până duminică nu i-au dat niciun tratament, iar luni avea afectare de 80%. Duminică am reușit să vorbim cu un medic de la ATI Covid de acolo, care ne-a spus că nu au medicamente la farmacie, iar noi am spus că o să cumpărăm tot ce trebuie. Ulterior, medicul a revenit cu un telefon și ne-a spus că s-ar fi rezolvat cu medicamentele, deși e puțin probabil, dat fiind că era duminică după amiaza”, ne povestește Laurențiu Predescu.

Marți, pe 7 septembrie, Laurențiu Predescu a reușit, cu ajutorul paznicilor, să ajungă în secția ATI Covid de la etajul V, unde a fost nevoit să aștepte două ore ca să urce un medic, că nu era nimeni acolo, cu pacienții. ”Când a venit un medic, Tudor Cristina, cu două asistente, după două ore, m-a întrebat dacă sunt vaccinat, și eram, și dacă vreau să mă echipez în combinezonul de protecție. M-am echipat și mi-au mai dat o mască să o pun peste cealaltă mască pe care o aveam. Ceea ce m-a frapat că nimeni de acolo din zona ATI, nici când au intrat cu mine, nu avea vreun echipament de protecție. Toți aveau doar o mască simplă”, mai spune Laurențiu Predescu.

Nu îi dăduseră nici apă

Mihaela Arhire era conștientă, însă puțin agitată. I-a cerut fratelui ei să-i aducă apă, că nu băuse de opt zile, și că nici vreun calmant nu-i făcuseră de opt zile, astfel că nu reușise să doarmă deloc. ”Sora mea lua, de obicei, Anxiar, un medicament contra anxietății, dar la spital nu i l-au dat. Am mers să îl cumpăr și l-am lăsat la cabinetul asistetei, rugând-o să i-l dea. Pe 9 septembrie au intubat-o, iar pe 13 septembrie a murit sora mea. Nu știu ce s-a întâmplat exact acolo, dar sunt convins că nu au tratat-o pe sora mea și că, dacă am fi luat-o să o ducem la alt spital ar fi trăit și azi. Au omorât-o zu zile și vreau să fac plângere penală împotriva medicilor de acolo”, ne-a mai spus Laurențiu Predescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.944 afisari

17 COMENTARII

  1. Multe mii de oameni au murit cu demnitate pe patul lor refuzand sa se dea pe mana acestor bestii platite regeste ca sa ucida oameni.Alo,Justitia Romana,mai traiesti?

    • Nu a murit nimeni acasă. S au chinuit, dar nu a murit nimeni acasă! S a murit în spitale de malpraxis si nozocomiale!!!!

  2. Vai de capul vostru de „eroi” de
    ra hat cu arahat în frunte. Ați omorât atât de mulți oameni că nici să vă scuipăm în față nu meritați.
    Cercel cu privirea aia tâmpă cu dorința lui de a ucide prin vaccinare continuă. Ahtiatul după vacccinare ca si arahatul instabil psihic. S-au tâmpit „eroii” țării, s-au transformat în criminali pe ATI si vaccinare.
    Mengele ai României!

  3. Odihnească-se in pace, condoleanțe.

    Am o curiozitate: era măcar vaccinată? E clar o chestiune retorică și știu că nu-mi va răspunde nimeni. Mă întrebam însă dacă face parte din cei peste 90% nevaccinați care se prăpădesc absolut inutil.

  4. Ma îngrijorează ura ptr cei va salvează viețile…ma intreb dc stiti cati ani de învățat dr esti pe care ii denigrati….cata muncă….nopti nedormite…dar cum in tara asta primează prostia …nu ma mir…stati voi acasa..nu va vaccinati ca v.a spus vecinul ca Nustiu ce contine vaccinul in conditiile in care sunt sigura ca nu stiti nici formula apei unii…si vreti sa va salveze medicii care probabil nu si.au văzut copii de săptămâni

    • Eu sunt curioasa daca d-voastra stiti componenta vaccinurilor si ce fac acele ingrediente! Multi din cei ce refuza vaccinarea stiu f bine ce se intampla. Si nu trebuie sa stii ingredientele cat circumstantele in care se insista cu porcaria asta. Polemica e lunga, nu mai am chef sa o dezvolt dar intre doar atat: de cele 42 mil avorturi/ an, in lume, va pasa?

  5. Ano,las-o jos ca macane.Stii la fel de bine ca noi realitatea din structurile medicale.Teancurile de bani cu care a fost cumparata lumea medicala au dezumanizat,robotizat,decrestinat ,decredibilizat aceasta categorie.In prea multe locuri ale natiei colegii dtale se poarta de parca toti sunt fiii lui Torqemada,urla ,tipa isteric numai medicina competenta nu fac.Se poarta ca niste vatafi pe mosie fiindca propaganda le-a bagat in cap ca ei sunt eroii.Eroii cui.Ai bugetului?Drumul de la erou la puscarias e foarte scurt.Iar asta ca astia ne salveaza vietile cred ca se intampla pe ici pe colo,nu zic,insa cei care salvau cu adevarat vieti sunt impachetati de dna.Sigur nume ca Burnei,Bradisteanu,Irinel Popescu iti spun ceva ,niste oameni de stiinta adevarati pentru care voi,colegii lor,nu ati varsat o lacrima.Insa roata istoriei se invarteste.

  6. Odata ajuns in spitalele din Romania (eu le numesc lagare) esti condamnat la moarte sigura.Nimeni nu are interesul sa trateze respectivul pacient.Atata nepasare si aroganta din partea asanumiti doctori nu mai exista nicaieri in lume.Sunt bucuros ca am plecat din tara ,dar sant trist ca dupa 25 de ani nu sa schimbat nimic Ramne ti cu bine oameni buni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger