Cauta

Andrei Baciu a transmis decizia: ce se va întâmpla cu spitalele în timpul valului 4!

andrei-baciu-guvernul-romaniei

Andrei Baciu a transmis decizia: ce se va întâmpla cu spitalele în timpul valului 4!

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a dezvăluit ce se va întâmpla cu spitalele din România, în vremuri de pandemie, mai exact în timpul valului 4. El a precizat că nu vor mai fi spitale COVID și spitale non-COVID, toți pacienții vor primi tratament.

Decizia cea mare a autorităţilor este că spitalele din România nu se vor închide în timpul valului 4 al pandemiei.

De ce vor fi spitalele deschise tuturor?

Andrei Baciu a punctat că, prin excepţie, spitalele de boli infecţioase vor trata preponderent pacienţi cu infecţia cu SARS-CoV-2, sau în acele spitale care nu pot avea circuite separate pentru terapie intensivă, cum e cazul Spitalului Municipal Câmpina.

În această vară, Ministerul Sănătăţii a lucrat la definirea unei strategii astfel încât toate spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii.

În acest fel, spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID, spitale de fază unu, fază doi şi aşa mai departe, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte, COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fie trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie. Aceasta este regula generală”, a spus Baciu.

În primul an al pandemiei, pacienții cu boli cronice au avut dificultăți în a accesa serviciile medicale și pentru a elimina această situație, în vară, Ministerul a lucrat la definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise, a declarat Baciu, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă.

Ce capacitate de testare are România?

Andrei Baciu a afirmat că România are o capacitate de realizare a 70.000 de teste RT-PCR zilnic, în 257 de laboratoare, dintre care în 177 de laboratoare testele sunt decontate de stat. Alte 36 de centre medicale sunt în analiză pentru a fi incluse în programul Ministerului Sănătăţii.

Astfel, din totalul de peste jumătate de milion de teste rapide existente la nivelul Ministerului Sănătăţii, s-a decis trimiterea un număr de 157.000 de teste în cabinetele medicilor de familie, iar 126.050 au fost distribuite deja gratuit medicilor de familie.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version