AcasăSOCIALMăştile, din nou "la modă" în Bucureşti. Iată unde trebuie purtate obligatoriu!

Măştile, din nou „la modă” în Bucureşti. Iată unde trebuie purtate obligatoriu!

masca scoli covidMăştile, din nou "la modă" în Bucureşti. Iată unde trebuie purtate obligatoriu!

Prefectul interimar al Capitalei, Antonela Ghiţă, a anunţat zonele din Bucureşti în care măştile de protecţie redevin obligatorii: în perimetrul şcolilor. Masca de protecţie va fi obligatorie pe o distanță de 50 de metri în jurul școlilor, iar în privinţa orele de sport, elevii trebuie să ştie că vor avea voie doar în spații deschise fără purtarea măștii.

Acestea sunt printre cele mai importante măsuri anti-COVID care au fost anunţate sâmbătă de Prefectura Capitalei şi urmează să se aplice în Bucureşti.

De când redevine masca obligatorie în Bucureşti?

Măsurile anunţate de prefect intră în vigoare luni, 19 septembrie, la ora 0.00.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS CoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru”, se arată în decizia de sâmbătă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Măsurile sunt exact așa cum au fost prevăzute și comunicate”, a spus Antonela Ghiță, după ce rata de infectare din București a depășit valoarea de 2 la mie pentru a doua zi consecutiv.

Şi certificatul verde este obligatoriu

Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește că certificatul verde este obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiții sportive, nunți, botezuri în localitățile în care rata de infectare COVID este între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. Copiii sub 6 ani sub exceptați de la această obligație.

Noile măsuri adoptate de Guvern se aplică începând de luni, 20 septembrie. Guvernul a aprobat în ședința de vineri, printr-o Hotărâre, noi măsuri pentru desfășurarea unor activități în condiții de siguranță sanitară, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

author avatar
Andrei Ștefan
343 afisari

1 COMENTARIU

  1. In jungla urbana perfecat din Bukale oricum totul e optional, chiar si legea, fiecare o face dupa bunul lui plac, asa ca ce ar putea merge rau ? Pai, cam totul !! Ha ha ha 🙂 Bai maimutelor din Bukalistan, lasati ca vine Matu si Arahat si va mai vaxineaza de cateva ori in cap de habar nu o sa aveti pe ce lume traiti !! Oricum, astia au nevoie numai de turma, in caz ca nu at-i observat, voi nici macar numere nu mai sunteti pentru ei !! So, just let`s start The Purge – Forever, shall we ? 🙂 Ha ha ha 🙂 Mai bine a-ti scrie si voi de cum au anulat marele concert soloa l lui Armin de sambata viitoare, din data de 25, cica din cauza armei biologice chinezesti, au pulverizat tampitii astia prea mult peste tot in Bukale, ca oricum vine nazista de Ursula pe data de 27 si le da iar la astia o mare pwula in gura, la Matu & Co., asa ca astia au depasit acum planul cincinal pe hectar de cobai furajati si pus la dospit acasa !! Ha ha ha 🙂 Stati in case, salvati vieti, bai romanasilor, fiti cobai pe viata, asa va vrea colonia !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger