AcasăȘTIRI EXTERNE„Va fi o iarnă foarte grea în Europa”. Vom raționaliza consumul de...

„Va fi o iarnă foarte grea în Europa”. Vom raționaliza consumul de energie / Avertismentul unui gigant al petrolului și gazelor

„Va fi o iarnă foarte grea în Europa”. Vom raționaliza consumul de energie / Avertismentul unui gigant al petrolului și gazelor / Foto: printscreen

Europa ar putea fi nevoită să raționalizeze aprovizionarea cu energie în ceea ce se anunță a fi o iarnă „foarte grea”, din cauza scăderii ofertei de gaze naturale în urma restricțiilor impuse de Rusia, a declarat joi Ben van Beurden, directorul general al gigantului Shell.

Națiunile europene s-au străduit în ultimele luni să umple depozitele de gaze naturale pentru iarnă, Comisia Europeană impunând ca stocarea să ajungă la cel puțin 80% până la 1 noiembrie.

Prețurile la energie vor exploda

Ca urmare, prețurile la gazele naturale, folosite în industria grea și pentru încălzire, au crescut vertiginos, afectând puternic consumatorii și guvernele.

„Va fi o iarnă foarte grea în Europa. Unele țări se vor descurca mai bine decât altele, dar cu toții ne vom confrunta cu o escaladare foarte semnificativă a prețurilor la energie”, a declarat van Beurden în cadrul conferinței Aurora Spring la Oxford.

În cel mai rău caz, Europa va trebui să își raționalizeze consumul de energie, a adăugat el. Unele țări au declarat că, în cazul unei penurii extreme, vor reduce aprovizionarea industriei și vor acorda prioritate aprovizionării pentru încălzirea locuințelor.

În prezent, stocurile europene sunt pline în proporție de 62,6%, iar analiștii au avertizat că atingerea obiectivului de 80% va fi incredibil de dificilă dacă vor continua întreruperile semnificative ale aprovizionării cu gaze rusești, informează Reuters.

Moody’s a avertizat miercuri că Germania și Italia vor fi nevoite să raționalizeze gazul dacă nu se reiau fluxurile prin gazoductul Nord Stream 1 după încheierea lucrărilor de întreținere programate pentru 21 iulie.

Există temeri că întreținerea nu se va încheia la timp, iar guvernele Italiei și Germaniei au avertizat că aceasta ar putea fi folosită de Moscova ca pretext pentru a continua să trimită mai puțin gaz în Europa.

author avatar
Tudor Borcea
342 afisari

2 COMENTARII

  1. Se aude acolo, bai ciukanezule, bai ciorlakule, bai arahatule ordinar, o sa vina niste romanasi mai tarziu sa va intrebe de sanatate, si sa va schimbe niste cravate, totul pe gratis !! Ha ha ha 🙂 Hai ca acum e Tomorrowland si urmeaza Untold, marele dezmat din orasul pitikotului porno, dar apoi din iarna vine distractia adevarata, sa vedeti voi atunci macel, la propriu !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger