AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Gigantul Shell închide toate benzinăriile din Rusia

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Gigantul Shell închide toate benzinăriile din Rusia

Shell a declarat că va opri toate achizițiile spot de țiței rusesc și va închide benzinăriile, operațiunile de combustibil pentru aviație și lubrifianți din Rusia, în timp ce încearcă să se retragă din sectorul energetic al țării ca răspuns la invazia Ucrainei.

Gigantul energetic a spus că își va schimba lanțul de aprovizionare cu țiței pentru a elimina volumele rusești cât mai repede posibil.

A cumpărat petrol rusesc și acum își cere scuze

Deși a avertizat că locația și disponibilitatea alternativelor înseamnă că ar putea dura săptămâni până la finalizare și va duce la o capacitate redusă la unele dintre rafinăriile sale.

Shell a spus că va începe retragerea treptată din produsele rusești, dar a spus că este o provocare complexă și că schimbarea acestei părți a sistemului energetic va necesita o acțiune concertată din partea guvernelor, furnizorilor de energie și clienților, scrie The Wall Street Journal.

Compania și-a cerut scuze pentru că a cumpărat săptămâna trecută un transport de petrol rusesc la prețuri reduse (100.000 de tone), deoarece a promis că își va înceta încet implicarea în tot petrolul și gazele rusești.

Shell a declarat că va aloca profiturile din achizițiile de petrol rusesc în fonduri umanitare pentru a atenua criza din Ucraina.

 

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger