AcasăPoliticaEstimările ministrului Energiei cu privire la iarna ce vine. Popescu: „Avem pregătite...

Estimările ministrului Energiei cu privire la iarna ce vine. Popescu: „Avem pregătite toate scenariile”/Cât gaz are România în depozite

Ministrul Energiei anunță o iarnă „complicată”. Popescu: „Avem pregătite toate scenariile”/Cât gaz are România în depozite - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Suntem în plină vară, dar chiar și așa nu sunt puțini cei care se gândesc la cum va arăta situația la iarnă. Mai ales că unul dintre vicepremierii din Guvernul Ciucă declarase recent că ne așteaptă o iarnă grea. Virgil Popescu, liberalul aflat în fruntea Ministerului Energiei, crede că iarna care vine va fi „complicată”, spunând că la nivelul ministerului au „pregătite toate scenariile”.

Oficialul guvernamental susține, însă, că nu se pune problema ca populația să nu aibă încălzire la iarnă.

Popescu: „Trebuie să evaluăm foarte multe scenarii”

Ministrul Popescu a fost întrebat, joi seară, la un post TV, cum înţelege declaraţia vicepremierului Kelemen Hunor care a spus că ne aşteaptă o iarnă grea. „Este o iarnă eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii, de la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze, în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile merg absolut normal.

În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a susținut Virgil Popescu, la Digi24.

Ministru: România, într-o poziţie mult mai bună decât majoritatea statelor europene

Totodată, ministrul a dat de înțeles că țara noastră caută soluții pentru a înlocui gazul rusesc. „De asta mergem în diverse discuţii bilaterale în diverse ţări producătoare de gaze naturale pentru a suplini cantitatea de gaze de care are nevoie România pentru a înlocui gazul rusesc. România, din punctul acesta de vedere, se află într-o poziţie mult mai bună decât majoritatea statelor europene.

Importul de gaze naturale necesar pentru a trece o perioadă de iarnă întreagă ar fi undeva de un miliard jumate, două miliarde. Jumătate de iarnă a trecut pentru că vorbim şi de ianuarie – martie, iarna care s-a terminat. Avem posibilitatea să facem acest lucru. Black Sea Oil & Gas a început producţia din Marea Neagră. Avem deja un surplus din producţia internă, avem posibilitatea să facem acest lucru”, a susținut ministrul Energiei.

Calendarul anunțat de Popescu

Cum stăm când vine vorba de angajamentul luat în fața Comisiei Europene privind gradul de umplere al depozitelor de gaze? Iată ce a explicat ministrul Popescu: „Astăzi avem un miliard 493 de milioane de metri cubi de gaze naturale dintr-un total de capacitate de trei miliarde. (…) 49 la sută. Aproape jumătate. (…) Nu vă uitaţi după structura gradului de umplere în alte state. România are un alt tip de producţie, are producţia de gaze naturale care e constantă, vă pot spune că a crescut faţă de luna trecută, la aproape 24 de milioane de metri cubi zilnic în momentul de faţă, iar noi la 1 august, în faţa Comisiei Europene, ne-am angajat pe gradul de umplere că vom avea 46 la sută. Noi avem deja acum aproape 49 la sută. La data de 1 septembrie că vom avea 57 la sută, la data de 1 octombrie că vom avea 68 la sută şi 1 noiembrie 80 la sută. Este un grafic de umplere. Eu estimez că vom depăşi, vom ajunge la acest 80 la sută şi probabil că vom şi reuşi să depăşim acel grad de 80 la sută. Şi să nu uităm că iarna trecută, e adevărat a fost o iarnă OK, şi am avut două miliarde 400, că am avut 80 la sută. (…) Avem luat în calcul inclusiv scenariul de întrerupere a gazului rusesc şi ne vom atinge ţinta de 80 la sută fie dacă intră fluxul de gaz rusesc, fie dacă nu intră fluxul de gaz”, a explicat Virgil Popescu.

Ce asigurări dă ministrul

Oficialul guvernamental a mai spus că nu se pune problema ca populaţia să nu aibă încălzire la iarnă.

„În niciun caz nu se va pune problema în niciunul din scenarii ca populaţia sau clienţii protejaţi, cum le spunem noi, producţia de energie termică şi energie electrică, producţia critică de energie electrică, spitale, grădiniţe sau tot ce înseamnă clienţi protejaţi să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire. Deci producţia României plus depozite asigură mai mult decât lucru”, a afirma ministrul Popescu.

285 afisari

15 COMENTARII

  1. Tiriplicul un dobitoc tinut de sistemul lui Tatuca, va mai rabda mult pamantul asta ?

  2. Unde in alta parte putea fi invitat cretinul asta,decat la GIGI 24 de catre acel moderator care parca ii este frate geaman.”Un scenaiu pesimist ,cel mai rau scenariu,avem pregatite toate scenariile,la nivelul ministerului,la nivelul Guvernului(cu majuscula),cu ANRE-ul,cu Transelectica,cu Transgaz-ul.”Bai,neispravitule,lasati dracu’ scenariile.Aici si acum nu sunteti intr-un film.Iata si ce”actori” sunt distribuiti in aceasta „pelicula”.Bai,tradatorule,trezeste-te,tu si ceilalti profitori, care jefuiti tara si pe romani, caci viata bate filmul.

  3. Hot si la propriu si la figurat,Popesu asta!Ne informeaza banditul ,cum ca”acum avem 49% din depozitele de gaz pline”.Stie el ceva cu jumatatea aia plina a paharului dar ,in acest context corect este ca 51% -reprezinta mai mult- sa fie reliefat.Insa , ca de obicei vorbetele este si hot si mincinos.

  4. Doctor :
    Oligofrenul asta spune numai prostii .”Deja am majorat productia interna pentru ca a inceput exploatarea Black Sea Oil&Gas de gaze din M.Neagra .
    Adica fratiorul lui , gabita comanescu salveaza Romania!
    pai cum avem surplus din productia interna ? Cum a transportat gazele si la ce terminal din Romania?
    Asta ne baga in pamant !!!

  5. Bai Coada de topor,inca nu te-au arestat astia,mai au nevoie de tine sa ” ne asiguri endependenta energetica „.Omul de nadejde al Cocotatului,cu care spera sa impanzeasca Romania cu cu minicentrale nucleare,bombe cu ceas.

  6. Imbecililor aveți voi date certe in privința situației energetice din România ? Cum va permiteți sa jigniți un ministru neisprăviților ?

  7. Asta si cu Arafat sunt impusi de structuri din afara Romaniei care au pus cizma pe gatul acestei tari.Ce tupeu are aceasta cutra si lichea ordinara sa mai iasa in fata opiniei publice.Alo,Bogdan Rares,mai traiesti ,impostorule,care promiteai un altfel de politica.Sunteti cu totii niste ticalosi care domniti peste o natie de idioti.

  8. Unde e ministru asta,dle Mihailescu,ai uitat sa mentionezi tara.Ce-ai facut cand omul era la Viena ,ai tras chiulul sau erai in concediu ,l-ai lasat singur pe mana lui Simion si l-ai lasat sa isi care si bagajul.Rusinos!

  9. Sa vezi numai ce scenarii si pwule in gura o sa iti iei la greu la iarna, bai popeskule tradator de neam si de colonie esuata, si cravatele ti le vom schimba tot pe gratis !! Ha ha ha 🙂

  10. Bai popeskule, tu chiar crezi ca sunt asa de multi cob-ai care sa mai creada minciunelele pe care le debitezi zilnic ? Bai, toti stiu ca la iarna o sa fie ma-cel, la modul foarte serios, nimeni nu o sa stea in frig la 13 grade, cand Rares Bogdan si acolitii lui de ho-ti crim-inali o sa stea la 20 de grade, asa ca aia e, Plomo o Plata, noi sau voi, numai o categorie o sa ramana in via-ta !! vedeti bai desteptilor, asa se face redu-cerea popul-atiei, fara gar-gara nazi-sta de stat, numai sa vina iarna, totul va merge de la sine, ca bulgarele de zapada, odata pornit, totul se va termina asa cum trebuie !! Scapa numai cine poate, asa ca atentie sa nu ramaneti in urma, ca anonim si barbu, pe aia 2 trogl-oditi jene-ralul de ka-rton ciuk-anezu vrea sa le faca putin vant prin Donbass, sa le vina odata mintea la cap !! Ha ha ha 🙂 Multumim ziarului National pentru ocazia de a le da cate ceva in gur-a la toti na-zistii de tef-elei impu-titi de pe adevarul, g4media, libertatea si republica, acolo col-caie de tot felul de put-ori si cob-ai naz-isti !! Ha ha ha 🙂 Multumim inca o data, aici este toata distractia de pe lume 🙂

  11. Trădător!
    Trebuie sa fie judecati oamenii cu decizie politica , dar care fura, mint și aduc sărăcirea.
    La Târgoviște, ca exemplu istoric!

  12. Hotul s-a dus la ,,gi-gi -24”
    De acolo e mai usor sa minti sa prostesti
    Mai ales ca acolo are si omul ,stricatul
    De acolo ne spune minciuni si povesti!

    Ia spune bai soarece ,mai faci achizitii
    Cu parandarat cum faceai in ,,covid”
    Ce ganduri mai ai ,ce luari de pozitii
    Javra galbue cu ochi de guvid ?

    E normal ca tu ce ,,halesti energie”
    Sa treci indat la mismasul cu masti?
    Hot inrait ,rusine sa-ti fie,
    Cei ce nu fura pentru tine sunt prosti!

    V-ati inhamat la furat ,doar sunteti la putere
    Pe cel ce munceste il bagati la bulau
    Fiindca a angajat o femeie sa spele
    Pe jos ,fiv-ar capul de serpi de dudau!

    Aveti langa voi o justitie chioara
    Supusa la pres ,tatucul molau
    O justitie ce da apa multa la moara
    Hotilor din gasca voastra de hoti fara frau

    Pe cel ce-a furat cinci zeci si sase ,miliarde
    Il acoperi ,iti intinzi aripa pe el,orice ar fi
    Si pe cel ce a lasat spitale sa arda
    Tot asa nu-l intrebi ,ca el pleaca la schi

    Lasati ca va prindem satane perverse
    O sa scoateti in fata tot ce ati furat
    Nu dureaza mult doar vreo doua averse
    Si o sa dati inapoi tot ce trebue de dat!

    • Pe Catu l-au dat repede pe linie moarta .Prea batea la ochi si se temeau sa nu-i dea de gol !Ati auzit vreo explicatie in legatura cu imprumuturile uriase la dobanzi mari?Unde-s ,ce s-a facut cu banetul ?La ce ofsouri au fost ascunsi atata banet? Nimic ,se fac ca ploua !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger